Site pictogram Financieel.com

Het studenteninkomen werd zwaar getroffen door het coronavirus en ze leenden al meer

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

[

Cafés zijn weer gesloten. Foto: DutchNews.nl

Studenten zijn tijdens de coronaviruscrisis een aanzienlijk deel van hun inkomen kwijtgeraakt doordat café-, bar- en winkelbanen hard zijn getroffen, zei het landelijk statistiekbureau CBS dinsdag.

Ongeveer 85% van de studenten had een baan en ongeveer de helft van hen werkte in een sector die ernstig is getroffen door de pandemie, de Zei CBS in een analyse.

Sinds de afschaffing van de studiefinanciering in 2016 zijn meer studenten gaan werken en werkt bijna de helft meer dan 12 uur per week. Ook lenen studenten meer bij de overheid. Bijna zeven op de tien studenten hadden in 2019 een lening van gemiddeld € 700 per maand, aldus het CBS.

Banen dragen ongeveer 40% bij aan het inkomen van studenten, waarvan de meeste minstens € 400 per maand verdienen. Dit zou hen in theorie het recht geven om steun te claimen via de Tofa-uitspraak die gericht is op mensen met flexibele contracten. Een werkstudent verdiende vorig jaar gemiddeld € 550, – per maand.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Mobiele versie afsluiten