Het aantal gevallen van coronavirus stijgt met 22% in week, het groeitempo blijft vertragen

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

In totaal zijn er in de week tot dinsdag 10.00 uur 67.543 positieve coronavirus-tests geregistreerd bij het RIVM, bevestigt het bureau.

Dat is een stijging van 22% ten opzichte van de week ervoor en een daling van vijf procentpunt ten opzichte van een week eerder, aldus het RIVM. De week daarvoor was de toename van positieve gevallen 60%.

‘Het aantal nieuwe meldingen is weer minder gestegen dan de week ervoor, en dat komt waarschijnlijk door de maatregelen die eind september en half oktober zijn ingevoerd’, aldus het RIVM in een verklaring.

Er werden ook meer tests uitgevoerd – 321.654 – wat ongeveer 10.000 meer is dan de week ervoor, en het percentage positieve tests was hoger, namelijk bijna 18%.

De R-factor, die de infectiegraad aangeeft, is met 1,16 nagenoeg onveranderd. Pas als de snelheid onder de 1 zakt, is de verspreiding van het virus onder controle.

Ziekenhuizen

Momenteel worden er 2.358 in het ziekenhuis behandeld voor het coronavirus, van wie 529 op de intensive care. Er worden nog steeds meer coronaviruspatiënten opgenomen dan ontslagen, aldus patiëntencoördinatiecentrum LCPS.

In totaal stierven de afgelopen week 329 mensen aan het coronavirus, ruim meer dan de 185 sterfgevallen in de voorgaande periode van zeven dagen.

De stijging brengt het officiële totaal van mensen die op het virus zijn getest en vervolgens stierven tot 7.142, hoewel het echte cijfer ruim boven de 10.000 ligt.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.