Gevallen van coronavirus in het weekend laten een lichte daling zien te midden van IT-problemen

By Jernst van Waal

[

Groepen mogen niet groter zijn dan vier. Foto: DutchNews.nl

In totaal zijn dit weekend 18.880 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM, nadat een computerprobleem de ambtenaren zaterdag had verhinderd om nauwkeurige cijfers te verzamelen.

Zaterdag liet het RIVM weten dat het op de hoogte is gebracht van 8.669 positieve tests, maar dat de cijfers onvolledig waren vanwege IT-problemen. In ieder geval een deel van de ontbrekende tests is verwerkt in het cijfer van zondag van 10.211, zei het RIVM. Vrijdag overtrof het aantal nieuw aangemelde zaken voor het eerst de 10.000.

Nog eens 191 mensen werden op zondag in het ziekenhuis opgenomen, een daling van 94 op zaterdag, terwijl 28 mensen, van wie de meesten al in het ziekenhuis lagen, werden overgebracht naar de intensive care.

In het ziekenhuis worden nu 2.147 mensen behandeld voor coronavirus, van wie 490 op een IC-afdeling.

In totaal hebben meer dan 280.000 mensen positief getest op coronavirus sinds de pandemie sindsdien toesloeg en het eerste geval werd bevestigd op 27 februari.

Premier Mark Rutte ontmoette op zondagmiddag ministers en experts in zijn ambtswoning om de impact te bespreken van de gedeeltelijke lockdown die dinsdag twee weken geleden is opgelegd.

Rutte zei vrijdag dat het nog te vroeg is om impact te verwachten op de cijfers na het besluit om cafés en bars te sluiten en teamsporten stop te zetten.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.