Gevallen van coronavirus dalen, ziekenhuisaantallen en sterfgevallen omlaag

By Jernst van Waal

[

Foto: DutchNews.nl

Er werden nog eens 2.878 gevallen van coronavirus gemeld door het RIVM, vrijwel identiek aan het cijfer van afgelopen woensdag.

In de afgelopen week het aantal positieve testen is met 2% gestegen, terwijl het positieve testpercentage is gedaald tot 12,7% van meer dan 14% in het weekend.

Er waren woensdagochtend 643 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis, een daling van 28 in de afgelopen 24 uur, van wie 207 op de intensive care worden behandeld, vijf minder dan op dinsdag.

In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld vijf sterfgevallen per dag als gevolg van Covid-19, een daling van zeven een week geleden, terwijl het aantal verpleeghuizen dat de afgelopen 14 dagen een infectie registreerde, is gedaald van 151 naar 138.

Bron: RIVM

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com