Gevallen van coronavirus blijven stabiel op gemiddeld 2500 per dag

By Jernst van Waal

[

Foto: DutchNews.nl

De gevallen van coronavirus bleven stagneren, aangezien het RIVM maandag nog eens 2.151 gevallen registreerde.

Het gemiddelde aantal positieve tests per dag is de afgelopen twee weken rond de 2.500 gebleven, met een stijging van 0,3% in de afgelopen zeven dagen.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis en de intensive care is gestabiliseerd op respectievelijk net onder de 700 en iets meer dan 200. Dinsdag meldde het RIVM dat 682 patiënten in het ziekenhuis worden behandeld voor coronavirus, van wie 220 op de intensive care.

Het positieve testpercentage is de afgelopen twee weken echter gedaald van ongeveer 14% naar 10,9% op maandag.

Het RIVM meldt de afgelopen week gemiddeld zes doden per dag als gevolg van Covid-19, hetzelfde aantal als een week geleden.

Bron: RIVM

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com