Derde complottheoreticus voor de rechter wegens bedreigingen RIVM-chef

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Joost Knevel, de laatste van een drietal complottheoretici die bedreigingen hebben geuit tegen publieke figuren als Mark Rutte en RIVM-chef Jaap van Dissel, is door het Openbaar Ministerie Spanje uitgeleverd. heeft bevestigd.

Knevel, redacteur van samenzweringstheorie die de Red Pill Journal aanprijst, was gearresteerd zo’n tien dagen geleden in Spanje, waar hij woont, nadat de politie een Europees huiszoekingsbevel had uitgevaardigd.

Spaanse politie eindelijk ontdekte hem in de stad Gandía in Valencia, waar hij zich de afgelopen maanden had verstopt.

Knevel, die later deze week voor de rechter moet verschijnen, wordt beschuldigd van het plaatsen van video’s waarin hij mensen oproept ‘Van Dissel een welverdiend nekschot te geven’ en ‘Rutte de zee in te jagen’. Ook plaatste hij een video waarin Rutte en Van Dissel elk met hun hoofd in een strop zitten.

Twee andere presentatoren van het online kanaal hebben van de rechtbank de opdracht gekregen om te stoppen met hun beschuldigingen over een pedofielennetwerk in Bodegraven dat mensen ertoe aanzette bloemen te leggen bij de graven van kinderen in de stad, tot groot ongenoegen van de ouders.

Hoofdredacteur van de zender Wouter Raatgever werd onlangs veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf voor soortgelijke vergrijpen, terwijl collega-complottheoreticus Micha Kat werd veroordeeld tot gearresteerd in Noord-Ierland in juli. De beslissing om hem uit te leveren zal in september worden genomen. Kat heeft nog een celstraf van zes maanden uitstaan ​​voor smaad van NOS- en Telegraafjournalisten.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com