Delen van Nederland niet meer rood op ECDC coronaviruskaart

By Jernst van Waal

[

Delen van Nederland staan ​​niet meer rood op de EU-coronaviruskaart van Europa, nu zijn de besmettingspercentages sterk gedaald.

Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland zijn inmiddels gedegradeerd tot amber, al blijft de rest van het land rood. Twee weken geleden was het land bijna helemaal donkerrood toen het aantal gevallen van coronavirus toenam.

De codering wordt door andere EU-landen gebruikt om te beslissen of ze mensen uit Nederland speciale maatregelen ter preventie van het coronavirus willen opleggen.

Reisorganisatie verwacht dat sommige landen nu hun regelgeving zullen wijzigen. Duitsland heeft bijvoorbeeld al gezegd dat mensen uit Nederland niet meer in quarantaine hoeven als ze niet zijn ingeënt.

Terwijl Nederland is gedegradeerd, zijn sommige populaire toeristische bestemmingen zoals Berlijn nu verschoven van groen naar oranje. Spanje en het grootste deel van de Middellandse Zeekust blijven donkerrood, net als Kreta.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com