Cijfers coronavirus stagneren, zorgen over ziekenhuizen in herfst

By Jernst van Waal

[

Meer dan 60% van de bevolking is volledig gevaccineerd. Foto: DutchNews.nl

De gevallen van coronavirus en ziekenhuisopnames waren in de laatste week van augustus vrijwel onveranderd, met positieve tests die de afgelopen week met 2% zijn gestegen.

Nog 17.575 gevallen werden gemeld door de volksgezondheidsinstantie RIVM in zijn laatste wekelijkse bulletin op dinsdag, een stijging van 17.315. Het cijfer komt overeen met 102 gevallen per 100.000 mensen.

Het positieve testpercentage daalde van 13,7% naar 13,1% doordat het aantal testen door de GGD met 11,7% toenam tot 124.361. Het reproductiegetal R was onveranderd op 1,01.

Nog eens 415 patiënten werden in de afgelopen zeven dagen in het ziekenhuis opgenomen, vergeleken met 426 de week ervoor, terwijl het aantal mensen dat op de intensive care werd opgenomen, onveranderd bleef op 97.

Cijfers voor dinsdag lieten zien dat het aantal mensen in het ziekenhuis met 18 is afgenomen tot 671, terwijl 210 mensen op de intensive care liggen, acht minder dan op maandag.

Dat zegt Ernst Kuipers, hoofd van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntendistributie (LCPS). hij verwachtte dat 3.500 mensen op de intensive care zouden belanden met coronavirusinfecties in de herfst – 500 meer dan vorig jaar.

Hij zei dat de meer besmettelijke Delta-variant de reden was dat meer mensen op de intensive care lagen, hoewel meer dan 60% van de bevolking nu volledig is gevaccineerd. Een vaccinatiegraad van 90% zou nodig zijn om Delta onder controle te krijgen. ‘We zijn er nog niet en we gaan het niet halen’, zei hij.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com