Contante koper – De goede en slechte voor apparatuurfinanciering

“Ik betaal alles contant, ik financier nooit iets” of “Ik heb nog nooit een lening hoeven aan te gaan, ik geloof er niet in”. Af en toe kom ik dit soort feedback van een bedrijfseigenaar tegen. De houding gaat meestal samen met een sterke, praktische werkethiek voor een eigenaar die zijn bedrijf van de grond af heeft opgebouwd. Ze hebben lange dagen gemaakt, hebben de ups en downs doorstaan ​​en hebben familietijd en vakanties opgeofferd om hun bedrijf te laten overleven. Hun overtuiging is dat als ze iets niet contant kunnen betalen, ze het niet nodig hebben.

Ik respecteer de energie en toewijding, maar ik merk ook op dat de strategie lijkt te gelden voor kleine familiebedrijven met een klein aantal werknemers die stabiel zijn gebleven in hun groei en jaren geleden zijn gestopt met groeien. Uitbreiding en het bereiken van nieuwe markten maken doorgaans geen deel uit van hun bedrijfsplan en ze zijn blij met een vast inkomen dat vaak dezelfde klantenkring bedient die ze al jaren hebben.

Het nadeel van nooit iets financieren is de beperkte mate van expansie die kan optreden. In wezen kunnen ze op geen enkel moment verder groeien dan wat er op hun bankrekening staat. Een klein bedrijf met 100.000 dollar aan kapitaal wil bijvoorbeeld een nieuwe machine van 40.000 dollar kopen die de productie zal versnellen of ze op een nieuwe markt zal brengen of gewoon een oude machine wil vervangen; als ze besluiten contant te betalen, blijven ze met $ 60.000 aan kasreserves over. Als ze een noodgeval tegenkomen waarvoor $ 30.000 nodig is, hebben ze weinig geld op hun rekening. Ze hebben zichzelf ook beperkt in het geval dat er zich een andere mogelijkheid zou voordoen op hetzelfde moment dat ze er geen gebruik van zouden kunnen maken, zoals vroeg betalen voor voorraad om een ​​goede korting te krijgen.

Het andere nadeel van nooit lenen is dat uw bedrijf geen vergelijkbaar krediet heeft, dus in het geval dat u besluit iets te financieren, is de kans om goedgekeurd te worden marginaal. Een geldschieter kan uw vermogen om schulden terug te betalen niet beoordelen, aangezien u er nog nooit een hebt gehad. Sommige ondernemers vinden dat het positief moet worden gezien dat je nog nooit hebt hoeven lenen, maar in de financiële wereld is dat niet positief. Geen kredietgeschiedenis is gelijk aan geen lening.

De mantra bij financiering is ‘het is gemakkelijker om apparatuur te financieren dan geld’, wat in de eerste plaats waar is. Ja, u kunt goedkoop kapitaal van uw bank krijgen als u een vaste kredietlimiet heeft, maar die lijn heeft een limiet. Het is geen goede zet om uw kredietlimiet te gebruiken om activa of apparatuur te financieren, omdat die lijn moet worden gebruikt als een laatste redmiddel voor noodgevallen of voor kortetermijnleningen. De financieringstarieven bevinden zich nu in de 4-6% die kan worden uitgerekt tot 5 jaar en soms langer. Vaak zal, wanneer u op een zorgvuldige en geplande manier uitbreidt, de financiële betaling lager zijn dan de toegevoegde inkomsten van uw nieuwe apparatuur. Dit geldt voor energie- en kostenefficiënte industriële machines, solarsystemen en ledverlichting.

Het financieren van apparatuur voor uw bedrijf biedt u de mogelijkheid om uit te breiden, meer winst te maken en nieuwe markten en klanten te bereiken. Voor degenen die de voordelen willen weten van nooit iets financieren, is dit dit; je bent nooit iemand iets verschuldigd, geen maandelijkse betalingen, geen rente en geen kans om meer te lenen dan je kunt terugbetalen, maar in die waargenomen veiligheid schuilt ook enig risico en gemiste kans.