Consolideren of herfinancieren: welke te kiezen?

Je weet misschien dat je iets aan je studielening wilt doen, maar precies weten wat je moet doen, is het probleem. Er zijn twee basisopties als het gaat om particuliere studieleningen (federale leningen worden niet behandeld in dit artikel omdat je een paar extra voorwaarden moet overwegen wanneer je werkt aan het verlagen van de betalingen voor overheidsleningen).

De opties die u zult vinden, zijn onder meer herfinanciering of consolidatie. De twee klinken hetzelfde, maar ze zijn eigenlijk anders. Als u het verschil tussen deze twee opties kent, kunt u beslissen welke optie voor u geschikt is.

Uw lening herfinancieren

In wezen betekent oversluiten dat u een nieuwe lening aangaat om de bestaande lening(en) af te lossen. Als je de twee leningen hebt geherfinancierd, worden ze gecombineerd tot één lening met een lagere maandelijkse betaling. Doorgaans stelt herfinanciering u in staat om betere rentetarieven en terugbetalingsvoorwaarden te kiezen, maar in de meeste gevallen moet u een zeer goed krediet hebben (en een goede staat van dienst als het gaat om het doen van maandelijkse betalingen) om te kunnen herfinancieren.

U kunt zowel federale als particuliere leningen herfinancieren, maar het herfinancieren van een federale lening betekent dat u bepaalde rechten opgeeft die u waarschijnlijk niet wilt verliezen.

consolidatie

Wanneer u een lening consolideert, sluit u geen nieuwe lening af. In plaats daarvan combineer je verschillende leningen tot één lening. Het voordeel van consolidatie is dat het gemakkelijker is om één enkele betaling te doen in plaats van meerdere betalingen te doen voor meerdere leningen. Er zijn echter nadelen aan consolidatie. Hoewel een betaling kan worden verlaagd als u een lening consolideert, is de kans groot dat de rente veel hoger zal zijn – dit is iets waar u heel voorzichtig mee moet zijn.

Het heeft geen enkele zin om een ​​lening te consolideren voor puur gemak en hogere rentetarieven te betalen. Als je in de verleiding komt om te consolideren, bekijk dan verschillende andere opties voordat je deze keuze maakt. Herfinanciering kan een betere route zijn als u uw leningen kunt herfinancieren.

De moeilijkheid

Het probleem met het verlagen van de meeste maandelijkse betalingen voor studieleningen is dat je echt een uitstekende kredietwaardigheid moet hebben om een ​​goed tarief te krijgen. Dit kan problematisch zijn (en is dat meestal ook), aangezien de meeste afgestudeerden met forse studieleningen a) mogelijk nog geen vaste baan hebben b) mogelijk een betaling hebben gemist of al in gebreke zijn gebleven.

Als u problemen ondervindt bij het betalen van uw lening, is het tijd om financiële hulp te krijgen. Hoewel faillissement een laatste redmiddel is, kan een faillissementsadvocaat u misschien helpen beslissen of dit de juiste optie voor u is.