Consolidatieleningen

Nu de kredietcrisis in volle gang is, beginnen individuen na te denken over hun eigen financiële situatie in de hoop hun schulden te stroomlijnen en hun centen zo ver mogelijk te laten gaan. Voor sommigen betekent dit het afsluiten van een enkele creditcard en het op die manier overboeken van al hun andere tegoeden naar die consolidatie.

Voor anderen stelt het verhogen van hun overdispositie hen in staat om hun verschillende krediet- en winkelkaarten af ​​te betalen, terwijl ze het voordeel hebben dat ze hun band met hun huidige bank op een positieve manier behouden. Ten slotte en mogelijk de meest populaire optie is die van een consolidatielening, soms beveiligd tegen uw eigendom als u een huiseigenaar bent of een ongedekte lening die meestal gepaard gaat met hogere rentetarieven, maar niet het risico loopt dat u uw huis verliest als u je mist een betaling of bent te laat met betalen!

Dus wat zijn de mogelijkheden voor wie een consolidatielening wil afsluiten? Wetende dat het in de meeste gevallen zal worden gebruikt om een ​​aantal hoogrentende creditcards, een of twee spaarkaarten, een eerdere lening en uw huidige roodstand af te betalen, moet u echt serieus nadenken over wat de beste optie voor hen is is. Om dit met succes te doen, moet u bereid zijn uw huiswerk te doen en ijverig zijn in uw zoektocht naar de best passende consolidatielening. Als het idee hiervan je afschrikt, kan het in je eigen belang zijn om contact op te nemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in consolidatieleningen, zodat zij het onderzoek voor je kunnen doen. Zodra ze uw behoeften hebben beoordeeld en zowel uw geschiedenis als uw huidige mogelijkheden hebben onderzocht om de nodige betalingen te doen, kunnen ze u een portfolio met opties presenteren. Dit soort benadering is het meest geschikt voor diegenen die grotere schulden hebben om te consolideren en die willen profiteren van één enkele rentevoet.

Er zijn een aantal factoren waarmee iedereen rekening moet houden die een consolidatielening wil afsluiten; hoe lang wil je de lening aangaan en hoeveel wil je lenen? Onthoud dat als u meer afsluit dan u zich gemakkelijk kunt veroorloven, u in de risicovolle positie komt dat uw schulden erger worden en u dieper in een ongemakkelijke situatie terechtkomt. De huidige kredietcrisis heeft enorme gevolgen gehad voor de tarieven die aan mensen worden aangeboden, ongeacht hun loonpakket, met deze wetenschap accepteren zo velen hongerig het eerste aanbod dat hen wordt gedaan, omdat ze bang zijn dat dit het enige zal zijn. Dergelijke angstaanjagende tactieken kunnen u mogelijk van de financiële ‘koekenpan’ en rechtstreeks in het ‘vuur’ brengen!

Evenzo is een andere factor die zorgvuldige overweging vereist, de looptijd. Het afsluiten van een lening voor een langere termijn zal uw maandelijkse betalingen aanzienlijk verminderen, maar de toegevoegde rente dient alleen om meer geld te verdienen voor de geldschieter en om de periode dat u ermee belast bent te verlengen. de lening. Voor degenen die het beu zijn schulden te hebben, zal een kortere termijn u op de lange termijn beter van pas komen, aangezien er geen ‘lange termijn’ zal zijn! Als u ervoor kiest om een ​​consolidatiebedrijf te gebruiken, pas dan op voor verborgen kosten, sommige komen in de vorm van een ‘schuldbeheervergoeding’ die meestal rond de £ 200 ligt en die ook kan worden aangeduid als een ‘aanbetaling’ voor de lening en de diensten aangeboden door het bedrijf.

Maak niet de fout te denken dat het bedrijf dat u gebruikt om u te helpen bij het consolideren van uw schulden in één maandelijkse betaling, dit doet uit de goedheid van hun hart, maar onthoud dat ook zij winst maken met de service die zij aanbieden. Dus als u op enig moment merkt dat u niet tevreden bent met de service en het arrangement wilt annuleren, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van eventuele annuleringskosten en zo ja, hun kosten. Krijgt u daarnaast uw ‘borg’ terug of vervalt deze bij beëindiging?