Consolidatie van particuliere studieleningen tegen een vast tarief

Tegenwoordig zou geld meestal geen probleem moeten zijn als het gaat om het volgen van een hogere opleiding. Er zijn zoveel locaties om geld naar de voortzetting van een opleiding te kanaliseren: beurzen. Beurzen. Federale en particuliere studieleningen.

Studentenleners moeten voorzichtig zijn om leningen te zoeken die hun behoeften dekken en niet meer. Naast je formele opleiding, is het tijd om jezelf te leren omgaan met geld om schuldenvallen te vermijden nadat je bent afgestudeerd. Laat u echter niet te veel zorgen maken over het vooruitzicht van toekomstige schulden. Daar kun je later op ingaan. Houd nu uw uitgaven onder controle en concentreer u op uw studie.

Sommige studenten zullen het om een ​​aantal legitieme redenen nodig hebben gevonden om meer dan één studielening af te sluiten. Nadat de studies zijn afgerond, bestaat de mogelijkheid om al die leningen te combineren in één pakket. Deze praktijk, die consolidatie van studieleningen wordt genoemd, vereenvoudigt het budgetteren en maakt het leven gemakkelijker wanneer u voor het eerst in de echte wereld begint.

Het consolideren van particuliere studieleningen heeft zijn voordelen

Een van de belangrijkste bezwaren tegen het hebben van een aantal verschillende studieleningen is dat het zo’n gedoe is. Maar er zijn andere redenen: U heeft een aantal leningen. Elk met een eigen maandelijkse vervaldatum. Elk met een eigen betalingsbedrag. Elk met een andere schuldeiser. Waarschijnlijk elk met een iets andere rentevoet.

Als al die afzonderlijke leningen worden geconsolideerd, wordt uw rentepercentage gelijk. Je hebt maar één uitgerekende datum. U heeft slechts één betaling die waarschijnlijk lager zal zijn dan de som van uw afzonderlijke betalingen. U heeft maar één schuldeiser.

Een ander voordeel van consolidatie is dat het uw kredietwaardigheid aanzienlijk zal verbeteren of gunstig zal beginnen. U zult een aantal leningen hebben die met succes zijn afgebouwd en het aantal schuldeisers heeft verminderd. Beide zullen door geldschieters worden gewaardeerd als u ooit financiering nodig heeft voor een toekomstige droom, zoals een voertuig of een woning.

Vaste tarieven zijn het beste voor consolidatie van particuliere studieleningen

Als u wijs bent en de valkuilen van leningen met variabele rente kent, zult u deze vermijden wanneer u uw studieleningen consolideert. Als u een lening met variabele rente heeft, is uw budget overgeleverd aan de grillen en grillen van fluctuerende geldmarkten. Vanwege de grote variabiliteit in rentetarieven, moet u al uw privéleningen onder één deal consolideren en al uw federale leningen onder een andere.

Particuliere studieleningen hebben doorgaans hogere rentetarieven dan federale studieleningen. De combinatie van beide kan leiden tot hogere algemene rentetarieven. Het is dus waarschijnlijk geen goed idee om de twee te combineren, tenzij er een dwingende reden is, zoals een dreigende wanbetaling of om andere financiële redenen.

Met particuliere studieleningen kunt u ook creditcardschulden toevoegen die zijn opgebouwd voor educatieve doeleinden. Je zou die kosten niet kunnen opnemen in een federale consolidatie van studieleningen. En hoewel het hebben van twee maandelijkse schulden niet zo eenvoudig is als het hebben van één, zijn de rentebesparingen aanzienlijk genoeg om het gedoe op te lossen.