Consolidatie van particuliere onderwijsleningen – 3 tips

Of je nu naar een openbare of een particuliere hogeschool of universiteit ging, je bent waarschijnlijk tienduizenden dollars of meer aan studieleningen verschuldigd. Als je net als miljoenen andere afgestudeerden bent, heb je ervoor gekozen om je opleiding te financieren met particuliere studieleningen.

Particuliere studieleningen verschillen van federale leningen doordat de particuliere leningen worden uitgegeven door particuliere banken en andere kredietinstellingen. Onderhandse leningen kunnen worden aangeboden tegen variabele of vaste tarieven en worden geleverd met een reeks mogelijke terugbetalingsperioden (termijnen), zoals 5, 10 of meer jaar.

Als u meerdere onderhandse leningen heeft, bent u wellicht geïnteresseerd in het consolideren van uw leningen in een enkele particuliere consolidatielening.

Voordelen van leningconsolidatie:

Het belangrijkste voordeel van consolidatie is dat het u in de meeste gevallen de mogelijkheid biedt om uw maandelijkse betalingsverplichtingen te verminderen. Elke maand geld kunnen besparen op studieleningen biedt een enorm voordeel voor afgestudeerden die veel schulden hebben. De meeste afgestudeerden – vooral die van in de twintig en begin dertig – zijn druk bezig hun maandelijkse uitgaven te betalen terwijl ze een klein nestje bouwen. Hoge leningbetalingen, maar een serieuze domper op dat doel.

Een ander voordeel van consolidatie is de mogelijkheid om iemands financiële leven te vereenvoudigen. Elke maand meerdere betalingen aan verschillende banken moeten doen – die op verschillende data en in verschillende bedragen moeten worden betaald – is geen fluitje van een cent om te beheren.

Vergelijking van opties voor privé- en federale consolidatie

Merk op dat als uw huidige studieleningen federale leningen zijn, u moet kiezen voor federale consolidatie. Anders is private consolidatie de beste keuze.

3 tips voor consolidatie van particuliere onderwijsleningen

Als u consolidatie overweegt, zijn hier 3 tips die u kunt overwegen:

1. Koop de beste bankrente: Als u slechts een paar punten van uw rentetarief afschaaft, kunt u veel geld besparen bij uw toekomstige consolidatieleningen. Het is altijd de moeite waard om wat meer tijd te besteden aan het kopen van de tarieven van meerdere kredietverstrekkers voordat u er een kiest.

2. Bekijk elk bedrijf: Doe onderzoek naar elke geldschieter om er zeker van te zijn dat ze levensvatbaar zijn en een bedrijf vertegenwoordigen waarmee u zaken zou willen doen. Stel bijvoorbeeld deze vragen: Hebben ze de mogelijkheid om uw leningen af ​​te lossen? Zorgen ze voor een gemakkelijke online toepassing? Zijn hun terugbetalingsplannen eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen? Bieden ze voordelen aan kredietnemers die op tijd betalen? Houd nauwgezette notities bij over elke geldschieter die u evalueert.

3. Krijg de betalingsvoorwaarden die u wilt: Voordat u contact opneemt met kredietverstrekkers, moet u ervoor zorgen dat u weet wat de betalingsvoorwaarden van uw idee zijn. Onthoud: een langere looptijd van pakweg 20 of 30 jaar betekent nu lagere maandlasten, maar veel meer betaald over de looptijd van de lening aan rentelasten. Tip: kies de kortst mogelijke looptijd en laat u toch een maandelijkse betaling over die u zich nu kunt veroorloven.

Volg deze 3 tips voor een meer succesvolle leningconsolidatie.