Commerciële bankleningen – zeker de moeite waard

Conventionele commerciële bankleningen zijn het extra onderzoek zeker waard. Deze leningen bieden de laagste tarieven, laagste kosten, langste vaste perioden en langste aflossingsschema’s die momenteel op de markt worden aangeboden, voor uw typische kleine commerciële hypotheken (minder dan $ 5.000.000).

 

De sleutel hier voor leners om te beseffen is dat de meeste banken die conventionele bankleningen aanbieden nu aan de zijlijn zitten, wachtend op de economie om te keren. Weer andere banken hebben geen kapitaal om uit te lenen. Er zijn echter veel banken die nog steeds conventionele bankleningen aanbieden. Ze zijn misschien niet lokaal, maar ze zijn er wel.

 

Commerciële bankleningen

 

De meeste kleine lokale banken die nog steeds leningen verstrekken, bieden nu alleen aflossingsschema’s van 20 jaar aan, met aanpasbare of 5 jaar vaste renteprogramma’s. Er zijn echter nog steeds banken die leningen met een vaste rente van 10 jaar financieren met aflossingsschema’s van 30 jaar. Voor leners kan het verhogen van het aflossingsschema tot 30 jaar een aanzienlijke verhoging van de cashflow betekenen. Door simpelweg de aflossingsperiode te spreiden, kunnen leners normaal gesproken 20% korting krijgen op de maandelijkse betalingen of meer.

 

Bovendien zijn de voordelen van een vaste rente op lange termijn in deze economie duidelijk. Veel kredietnemers (en economen) maken zich grote zorgen over mogelijke inflatoire druk die de tarieven naar het niveau van 1980 zou kunnen duwen; zodra de economie stabiliseert en weer begint te groeien. Sommige kredietnemers hebben er letterlijk voor gekozen om hun huidige lening met een lagere rente te herfinancieren naar een programma met een hogere, maar langere vaste rentevoet vanwege deze zorgen.

 

Een ander groot voordeel van conventionele commerciële bankleningen en de verlaagde tarieven die worden aangeboden. Bijvoorbeeld, door de overheid gesponsorde programma’s, zoals SBA-leningen of B en I-leningen, brengen doorgaans een dure 2 -3% in rekening, die in het geleende bedrag wordt gerold. Commerciële bankleningen in vergelijking zijn normaal gesproken slechts 1%.

 

Nogmaals, het belangrijkste voor leners om in gedachten te houden is dat er banken zijn die nog steeds leningen verstrekken. Laat je niet ontmoedigen. Misschien lenen uw lokale banken niet uit, of bieden ze alleen echt conservatieve programma’s aan, maar als u de tijd neemt om onderzoek te doen, kunt u haalbare bronnen vinden.