Citimortgage & Citibank-leningwijziging – Hoe u het betaalbare huisplan aanvraagt?

Omdat de economie de afgelopen jaren te lijden had, leden ook Citimortgage en Citibank enige verliezen. Deze verliezen waren te wijten aan huiseigenaren die niet in staat waren om hun hypotheekbetalingen te doen en in executie gingen, waardoor de winst van Citibank sterk daalde. Vanwege deze slechte voorwaarden biedt Citi nu gekwalificeerde kredietnemers de mogelijkheid om hun lening aan te passen om deze betaalbaarder te maken. Dit zal niet alleen een groot aantal leners helpen, maar Citi ook helpen om stimulansen te verdienen telkens wanneer een lening het wijzigingsproces doorloopt.

Wie kan een leningswijziging aanvragen via CitiMortgage en CitiBank?

Om een ​​lening Wijziging via Citi aan te vragen, moeten leners hun lening vóór 1 januari 2009 hebben verkregen en de woning als hun hoofdverblijfplaats gebruiken. De lening moet ook een saldo hebben van $ 729.750 of minder, en de maandelijkse hypotheekbetalingen moeten meer dan 31% van het maandelijkse inkomen vóór belastingen van een huiseigenaar bedragen.

Hoe u een leningswijziging aanvraagt ​​via CitiMortgage of CitiBank:

Om een ​​wijziging van een lening aan te vragen via CitiBank of CitiMortgage, dienen huiseigenaren eerst contact op te nemen met hun kredietverstrekker. Ze moeten dan een aanvraag invullen, waarin hun huidige uitgaven, inkomsten en financiële problemen worden vermeld. Een lener moet aan de geldschieter bewijzen dat hij of zij moeite heeft om hun hypotheekbetalingen te doen, maar toch in staat zal zijn de lening te betalen als deze wordt gewijzigd. Een geldschieter zal geen wijziging geven aan een huiseigenaar die waarschijnlijk in gebreke blijft bij de nieuwe lening, omdat dit voor geen van beide partijen financieel voordelig is.

Bij het aanvragen van een wijziging moet een huiseigenaar zorgvuldig zijn om hun ontberingen en de reden voor deze problemen grondig uit te leggen. Veel huiseigenaren hebben last van hypotheeklasten die te duur worden door waardevermindering van hun huis, onverwachte uitgaven of een daling van het inkomen. Deze ontberingen worden erkend door kredietverstrekkers en zijn wat ze proberen om de effecten van te keren.

Bovendien moeten leners bij het doorlopen van het aanvraagproces voorzichtig zijn om hun inkomsten versus hun uitgaven correct te documenteren. Kredietverstrekkers willen over het algemeen geen wijziging geven aan degenen die te weinig of te veel inkomen verdienen. Als dit het geval is, kan een lener worden geweigerd en zal hij ofwel uitgaven moeten schrappen of zijn inkomen moeten verhogen voordat hij in het programma kan worden toegelaten. Hoewel dit het proces van het wijzigen van leningen bemoeilijkt, zet Citi zich in om huiseigenaren te helpen hun financiële situatie te corrigeren door wijzigingen toe te staan ​​die zowel hun leners als zichzelf ten goede komen.