Budgetteren met krediet #7 – Wees slim en betaal vroeg voor een autolening

Autofabrikanten, dealers en iedereen die een auto probeert te verkopen, bevinden zich in wanhopige tijden. De slechte economie heeft de auto-industrie zo hard getroffen; staatssteun is het enige dat veel bedrijven ervan weerhoudt om ten onder te gaan. Dit is een geweldige situatie voor de consument, omdat we onze keuze kunnen maken. Niet alleen welk model, kleur en stijl we willen, maar ook wat we echt zoeken in de auto qua prijs.

Een auto kopen is nooit zomaar iets, zeker niet als je hem financiert. Je moet respecteren wat een nieuwe auto doet met een maandelijks budget. U betaalt niet alleen voor een auto, u betaalt ook voor gas, onderhoud en natuurlijk autoverzekeringen. Als u een nieuwe of zelfs een gebruikte auto financiert, moet u zich ervan bewust zijn dat veel verzekeringsmaatschappijen eisen dat u een volledige dekking hebt. Dit kost je elke maand meer. Als je financiert, wil je zoveel mogelijk geld op de auto zetten. Veel mensen zien eruit alsof ze geen geld hebben, en denken dat het een manier is om de auto goedkoop te krijgen, maar dat is niet zo. Voor elke dollar die u leent, kunt u $ 1,50 terugbetalen. Dat is duur als we het hebben over duizenden dollars die u verschuldigd bent aan een auto.

Een ander ding om te overwegen is het hebben van een goede credit score. Een hoge score kan u helpen om elke maand kleinere betalingen te doen, omdat het de rentetarieven en financieringskosten laag houdt. Een goed aantal kan u zelfs helpen uw verzekeringstarief laag te houden, en die hele besparing wordt in de loop van een jaar opgeteld. Als u een slechte score heeft, kunt u een kredietreparatie overwegen. Een kredietherstelbedrijf kan uw krediet binnen enkele weken herstellen, met een snel, gemakkelijk en vooral betaalbaar proces.

Door David George