Boeksamenvatting: Je eigen bankier worden – Ontgrendel het oneindige bankconcept – Door R Nelson Nash

Dit boek gaat niet over snel rijk worden. Het gaat over het nabootsen van de entiteiten die alle rijkdom bevatten – “banken”. Dit is een groot probleem omdat u kunt profiteren van uitgestelde belastinggroei, rente aan uzelf kunt betalen, belastingafschrijvingen kunt benutten en de kracht van samengestelde groei in de loop van de tijd kunt zien. Deze strategie is zeer krachtig en is hoe de rijken rijkdom behouden door de generaties heen. Ik ben een groot voorstander van financiële educatie en dit boek zal je daarbij helpen. Zoals altijd ben ik geen financiële planner en raad ik je altijd aan om je eigen onderzoek te doen. Deze samenvatting is bedoeld om u te helpen bij dat onderzoek.

Waarom is dit belangrijk voor mij?

Dit is misschien niet belangrijk voor u, maar naar mijn mening zou het dat wel moeten zijn. De meeste mensen werken keihard om geld te verdienen en doen vervolgens niets om het te behouden en erop voort te bouwen. Onthoud dat uw financiële doel zou moeten zijn om uw geld 10 keer harder te laten werken dan u. Ik weet dat dit een gemakkelijke verklaring is om te maken, maar het vereist toewijding en opleiding.

Geldstroom is een sleutelbegrip. Het stroomt naar je toe of van je af – er is geen stilstand. Dit is waarom ze geld – “valuta” noemen. Onthoud dat als u contant betaalt voor een auto, u het verdienpotentieel van dat geld verliest. Evenzo, als u het financiert, betaalt u rente aan de bank. In beide scenario’s stroomt het geld van je weg.

Infinite banking laat u zien hoe u dit probleem kunt oplossen.

Dit boek is opgedeeld in 5 delen. Ik zal op elk onderdeel ingaan en dieper ingaan op de belangrijkste aspecten van het Infinite banking Concept.

1. Je eigen bankier worden – Het probleem met het niet toepassen van dit concept is het “rentevolume” dat mensen betalen om dingen te kopen. De meeste mensen concentreren zich op de rente zonder echt na te denken over de hoeveelheid betaalde rente. Hier is een snel voorbeeld: Stel dat u een huis zou kopen voor $ 200.000 tegen 6% rente over 30 jaar. U betaalt uiteindelijk $ 431.677. Dus eigenlijk kost het huis je het dubbele. Als je kijkt naar de regel van 72, dan zou je geld elke 7 jaar moeten verdubbelen, dan is dit geen slechte afweging. Hier is de moordenaar. Stel dat u het huis over 10 jaar verkoopt, dan bent u nog steeds meer dan $ 167.000 verschuldigd. Raad eens – de banken weten dit.

Gemiddeld kun je voor de gemiddelde persoon berekenen dat ongeveer 30% van elke dollar in een of andere vorm naar rente gaat. U moet zich dus concentreren op het “Volume of Interest” en niet op de rentevoet. Denk hier eens over na – wat als u dat huis met uw “spaargeld” had kunnen kopen en uzelf de rente had betaald in plaats van de bank?

2. Dividendbetalende levensverzekering – Laat me sommigen van jullie waarschuwen die naar Dave Ramsey luisteren. Zijn spullen zijn uitstekend en hij haat hele levensverzekeringen als een investering. Ik ben het niet met hem eens en kan je laten zien waarom. Dit boek gaat daar op in. Er zijn enkele echte geheimen met dit apparaat als investeringsstrategie. Ze omvatten: belastingvrije groei, directe toegang tot het geld, vrijstelling van rechtszaken en het geld blijft in de polis. Dit is het echte geheim. Wanneer u een polis lening aangaat, ontvangt u toch uw dividend. Zo is het alsof uw investering nog steeds groeit en kunt u de polisrente afschrijven op uw belastingen. Iedereen richt zich op het rendement met behulp van investeringsvehikels, maar je moet naar alle stukjes kijken die de taart vormen en ik kan je vertellen dat er niets beters is dan dit concept. Waarom denk je dat Warren Buffet van verzekeringsmaatschappijen en verzekeringsvoertuigen houdt voor zijn beleggingen?

Kapitaalopbouw – Net als elk bedrijf moet u het opbouwen voordat het geld gaat verdienen. U moet hetzelfde doen met Verzekeringen om het bankconcept te laten werken. Als je aan een supermarkt denkt, moet je de ruimte huren, de mensen inhuren, de schappen vullen, adverteren en het bedrijf runnen. Het kost tijd voordat het bedrijf geld begint te spuwen en u loopt een groot risico. Met het verzekeringsvoertuig als financieringscomponent voor de Bank of YOU moet u deze minimaal 4 jaar opbouwen. Zodra u de 4-jarige grens bereikt, kunt u het geld gaan gebruiken om dingen te kopen en uzelf de rente te betalen.

Menselijk gedrag – Om het Bank of You-concept te laten werken, moet u ervoor zorgen dat u uzelf de betalingen betaalt, net zoals u een bank zou doen. Als je dat niet doet, is het net als stelen. Je moet dit concept echt in je hoofd smeden om dit te laten werken. Je zou je supermarkt niet plunderen, dus plunder de verzekeringspolis niet.

Samengestelde groei – Omwille van de tijd zal ik niet alle cijfers bespreken, maar verzekeringen als een voertuiginvestering blaast elk ander type investering zoals 401K, 529 plannen, cd’s, beleggingsfondsen en andere beperkende soorten uit het water. De meeste financiële planners zullen het hier niet mee eens zijn omdat ze niet ALLE voordelen van de verzekering begrijpen – om nog maar te zwijgen van het feit dat ze het misschien niet aan u kunnen verkopen….. De samengestelde groei belastingvrij wordt echt sterk in de midden tot late jaren. Wanneer u de rente en het principe zelf terugbetaalt, groeien de poliswaarden nog sneller. De echte haak hier is dat je nu de 34,5 cent van elke dollar aan rente bespaart omdat je het aan jezelf betaalt. Deze rente groeit dan belastingvrij mee in de polis. Een enorm voordeel is dat u het geleende geld van de polis aan uw deur krijgt en niet belastbaar is. Dit is zo omdat het een lening aan u is. Als u naar andere beleggingsvehikels kijkt, wordt u aangemoedigd om het geld opzij te zetten en te hopen dat het er zal zijn. U moet richtlijnen volgen over wanneer u toegang hebt tot het geld. Doe je het te vroeg, dan moet je boetes betalen. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik wil niet dat mensen mij vertellen wat ik wel en niet met mijn geld mag doen.

Ik heb zojuist de belangrijke factoren in dit geweldige boek aangeroerd. Ik kan je vertellen dat je deze strategie zelfs op steroïden kunt laten werken wanneer je andere investeringen koopt die cashflow genereren. In de voorbeelden in het boek heeft Nelson het over het kopen van auto’s en toont hij de kracht in de tijd wanneer je jezelf de rente betaalt. Overweeg nu of u een klein bedrijf koopt dat geld verdient. U stelt zich in om het bedrijf te betalen met een goede rente om uzelf terug te betalen en NU komen de betalingen van OPM (geld van andere mensen). Ik kan je vertellen dat de belastingvoordelen en het groeipotentieel van deze strategie ongelooflijk zijn. Dit heb ik zowel bij de aankoop van andere bedrijven als bij de aankoop van cashflow vastgoed gedaan. Dit helpt echt als je jezelf terugbetaalt omdat je rente-inkomsten maakt en je meer rente aan jezelf mag rekenen.

Onthoud dat rente-inkomsten voor U minder worden belast dan gewone inkomsten. Dit is een enorm vergrootglas als je er in de loop van de tijd rekening mee houdt. Op deze manier kun je sneller meer geld laten groeien.

Ik hoop dat je deze korte samenvatting nuttig vond. De sleutel tot elk nieuw idee is om het in je dagelijkse routine te verwerken totdat het een gewoonte wordt. Gewoonten vormen zich in slechts 21 dagen.

Een ding dat je uit dit boek kunt halen, is ONDERWIJS TE KRIJGEN. De concepten in dit boek zijn uitstekend en ik raad je aan ze te bestuderen. Als het voor u zinvol is, zoek dan gekwalificeerde adviseurs om u te helpen rijkdom op te bouwen.