Blijf fiscaal fit – Probeer online te winkelen voor autoverzekeringen

Er zijn nog steeds mensen die niet door hebben dat check-ups goed voor je zijn. Je lichaam houdt van controles. Elke zes maanden tot een jaar zou je naar je dokter, je tandarts, je optometrist en elke specialist die je onderweg zou kunnen hebben opgepikt gaan. Elk jaar wordt uw bloed afgenomen om te zien of alle cijfers zich gedragen – waarom zou u in vredesnaam niet hetzelfde doen voor uw financiĆ«le gezondheid door online autoverzekeringsoffertes te kopen?

De parallellen zijn vrij gelijkaardig. Bezoek elke zes maanden tot een jaar uw bankafschriften en uw creditcards, uw flexibele rekeningen (zoals uit eten gaan, kabel-tv en dergelijke) en uw stabielere rekeningen (zoals huur/hypotheek, energierekeningen en verzekeringspremies). Klopt je afschrift goed? Zo niet, dan kom je tot de bodem. Staan er onverklaarbare kosten op uw creditcard? Dan zorg je ervoor dat je niet betaalt voor dingen die je niet hebt gekocht. U denkt eraan om uw lening te herfinancieren als de rente daalt. Is er een reden om uw oude, hoge verzekeringspremies te behouden? Waarom zou u ook niet rondkijken voor nieuwe verzekeringsoffertes?

Serieus, we kennen allemaal (en zijn soms) mensen die dingen laten schuiven. Als we het met ons lichaam doen, kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Financieel kan uw situatie net zo slecht zijn.

Als u elke maand honderden dollars aan verzekeringspremies bloedt, heeft uw bankrekening hulp nodig! Hoe kun je niet de moeite nemen om dat te laten controleren? Toegegeven, niet iedereen mist hier en daar een paar honderd dollar, net zoals sommige mensen het misschien niet erg vinden om wat extra gewicht te dragen. Maar als u niet de tijd neemt om uzelf in de financiƫle spiegel te bekijken en regelmatig enige beslissingsbevoegdheid uit te oefenen, gaat u dan echt genieten van wat u over vijf jaar ziet?

Het is grappig, maar mensen realiseren zich niet de impact die het online krijgen van uw autoverzekeringsoffertes kan hebben. Zodra u het soort tarieven ziet dat beschikbaar is nu de verzekeringsmaatschappijen met elkaar concurreren, zult u zich realiseren dat de kortingen nog maar net beginnen. Heeft u een woning? Veel polissen bieden kortingen voor meerdere polissen! Wist u dat uw auto nu in aanmerking komt voor afschrijvingskorting? Misschien is het tijd om het in te ruilen of dat geld te gebruiken om het te laten onderhouden!

Net als naar de dokter gaan, kan het online krijgen van uw autoverzekeringsoffertes u echt aan het denken zetten over de algehele toestand van uw budget. Het is leuk om te bedenken dat achter de computer gaan zitten en een beleid vinden dat bij u past, een kettingreactie van besparingen kan veroorzaken die uiteindelijk ook gewoon goed voor u worden. In tegenstelling tot naar de dokter of tandarts gaan (of naar die mooie vijfjaarlijkse afspraak die iedereen ouder dan 35 zou moeten maken), is het online krijgen van uw autoverzekeringsoffertes snel, gemakkelijk en volledig pijnloos!