Betalingen voor studieleningen controleren

Schulden aan studieleningen zijn een soort epidemie geworden. Deze leningen kunnen fors en uiteindelijk stressvol zijn. Veel jonge mensen in Amerika zijn bang om zelfs maar een maandelijkse afbetaling van hun studieleningen te doen. Het lijkt misschien onmogelijk om mee om te gaan vanwege de enorme balans die nergens heen lijkt te gaan.

Als je jong bent, ben je beïnvloedbaar. De millennials van vandaag zijn geen uitzondering. Het opbouwen van een studieschuld wordt gezien als een noodzakelijke last die essentieel is voor het verwezenlijken van hun loopbaan. Velen vinden zichzelf na de universiteit in dienst. Volgens CareerBuilder.com had in 2014 echter ongeveer de helft van de afgestudeerden een baan waarvoor geen hbo-opleiding vereist was.

Om het nog erger te maken, beginnen de kredietverstrekkers van studieleningen hun “klanten” meteen na hun afstuderen te achtervolgen. Als u een van deze klanten bent, weet u waarschijnlijk inmiddels dat niets in deze wereld gemakkelijker is dan schulden. De kans dat je zo snel geld hebt om je studieschuld af te betalen, is vrij klein.

Voordat ze de middelbare school verlaten, worden deze jonge, beïnvloedbare mensen ertoe gebracht te geloven dat een hbo-opleiding tot een gegarandeerde carrière zal leiden. Het blijkt dat het niet zo eenvoudig is. De Washington Post meldde in 2013 volgens gegevens van Jaison Abel en Richard Dietz van de Federal Reserve Bank of New York, dat slechts 27% van de afgestudeerden een baan had die verband hield met hun hoofdvak. Als dit voor u als een onbeleefd ontwaken overkomt, bied ik mijn excuses aan. Er is niet één simpele manier om je droombaan waar te maken en je studieschuld te laten verdwijnen. Het vraagt ​​echter actie, commitment en het is mogelijk.

Studiefinanciering. Als het lezen van die twee woorden je woedend maakt, hoef je je geen zorgen te maken. Het zou moeten. Het afbetalen van studieleningen lijkt misschien onmogelijk, maar er zijn manieren waarop u uzelf kunt helpen. Het eerste dat u moet doen, is weten wat voor soort lening u heeft. Sommige leningen komen in aanmerking voor bepaalde voordelen die uw situatie kunnen helpen.

Kijk dan eens naar het National Student Loan Data System (NSLD). Deze website is de thuisbasis van de database van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs voor studentenhulp. Alleen federale studieleningen komen in aanmerking voor deze steun. In mijn ervaring heb ik met meer personen gesproken met federale leningen dan met particuliere.

Een goed idee voor mensen die werkloos zijn of “tussen twee banen in” is uitstel of verdraagzaamheid. Een uitstel of verdraagzaamheid stelt u in staat om tijdelijk te stoppen met het betalen van uw federale studielening of om het bedrag dat u betaalt tijdelijk te verminderen. Dit kan handig zijn als u het risico loopt uw ​​lening niet meer te betalen. Een wanbetaling treedt op wanneer u uw maandelijkse betalingen voor een langere periode niet heeft gedaan. In het geval van een wanbetaling zal de geldschieter juridische stappen ondernemen om zijn geld terug te krijgen.

Als u in aanmerking komt voor uitstel, kan de federale overheid tijdens de uitstelperiode de rente op uw leningen betalen. Het tegenovergestelde geldt voor een verdraagzaamheid. Bij uitstel kunt u uw betalingen mogelijk verlagen of de betalingen gedurende maximaal 12 maanden volledig stopzetten.

Deze opties kunnen je ruimte geven om te ademen en de carrière na te streven waar je zo lang voor hebt gestudeerd.

Er zijn andere opties beschikbaar om uw maandelijkse betalingen tot een beheersbaar niveau te verlagen. Er zijn op inkomen gebaseerde terugbetalingsplannen voor mensen met directe leningen of leningen van het Federal Family Education Loan (FFEL) programma. Bij een inkomensafhankelijk aflossingsprogramma kunnen uw maandlasten worden verlaagd tot 10% van uw maandinkomen. In de meeste gevallen wordt de lening in deze programma’s na 25 jaar kwijtgescholden.

Afhankelijk van uw situatie is er wellicht een afbetalingsplan dat het beste bij u past. Ga naar de Federal Student Aid-website en blader door hun lijsten met betalingsplannen.

Consolidatie van studieleningen is een haalbare optie voor mensen met meer dan één studielening. Als uw studieleningen verschillende rentetarieven en minimale maandelijkse betalingen hebben, moet u een directe consolidatielening overwegen. Net als bij traditionele consolidatie, combineert een directe consolidatielening meerdere federale studieleningen in één lening met één betaling en rentetarief. Deze leningen kunnen de hoeveelheid tijd die u hebt om de lening te betalen verlengen, waardoor uw maandelijkse betaling wordt verlaagd. Ook krijgt u een vaste rente over uw rente in plaats van variabele rente.

Consolidatie heeft zijn keerzijden. U bent misschien meer op uw gemak met de maandelijkse betalingen, maar u zult op de lange termijn meer betalen vanwege de rente. Als er aan uw individuele leningen voordelen verbonden waren, verliest u die ook.

Je was misschien niet van plan om met studieschulden om te gaan toen je de middelbare school verliet. Bij de meeste mensen lijkt het hen te besluipen zodra ze de universiteit verlaten. Het maakt niet uit wat uw studieschuldsituatie is, er zijn programma’s beschikbaar om u te helpen deze te beheren. Je verdient het om je op de toekomst te concentreren en aan je carrièredoelen te werken in plaats van je zorgen te maken over maandelijkse betalingen.