Betalen voor school: een geschenk dat blijft geven – Handige strategieën voor grootouders om een ​​handje te helpen

Als je de kosten van collegegeld, collegegeld en huisvesting toevoegt, kan dit aantal gemakkelijk verdubbelen. Maar betalen voor de universiteit zou niet nodig moeten zijn om de loterij te winnen. Zorgvuldige, gecoördineerde planning door ouders en grootouders met de hulp van een vertrouwde financieel adviseur kan helpen om de last voor gezinnen en hun kinderen te verminderen.

Voordat oma of opa een cheque uitschrijft

De hulp van een familielid zal zeker een deel van de druk wegnemen. Maar voordat iemand een cheque uitschrijft, moet u een serieuze discussie hebben over hoe u het beste kunt helpen.

Op de verkeerde manier hulp bieden kan schadelijk zijn voor de kansen van de student op het krijgen van financiële hulp.

Overweeg deze strategieën die de student op een financiële hulpvriendelijke manier zullen helpen.

Overweeg om na je afstuderen studieleningen te betalen

Financiële hulp is gebaseerd op verschillende formules om de Verwachte Gezinsbijdrage (EFC) te berekenen. Het grootste deel hiervan is gebaseerd op de informatie op een formulier voor studiefinanciering over het vermogen en het inkomen van ouders en kinderen.

Op de hulpverleningsformulieren wordt niet gevraagd naar het vermogen van andere familieleden.

Als u of een familielid in de gelukkige positie verkeert over extra geld te beschikken, bent u misschien geneigd om te helpen. Maar het rechtstreeks schenken van contant geld aan de ouders of de student zal resulteren in een toename van de te rapporteren activa, wat de berekende behoefte zal verminderen, het EFC zal verhogen en, op zijn beurt, het bedrag van mogelijke financiële steun zal verminderen.

En als een behulpzame familielid opstapt en aangeeft te zullen helpen, dan zal de financiële hulpverlening ook de financiële behoefte van de student heroverwegen. Geld dat namens de student aan de school wordt betaald, kan worden beschouwd als elk ander extern hulpmiddel, zoals een privébeurs die de door de school aangeboden hulp vermindert.

Een betere manier is om de student in aanmerking te laten komen voor de maximale steun terwijl hij nog op school zit en vervolgens te helpen door bij te dragen aan het afbetalen van de leningsaldi.

Familie EFC te hoog?

Voor degenen die weten dat hun EFC te hoog is om voor steun in aanmerking te komen, zijn er nog steeds opties voor grootouders die nog kunnen helpen. Deze opties bieden hen op zijn minst enige belastingbesparing.

Tip #1: Betaal het college direct

Aangezien de hulp niet wordt aangetast, betaalt u de school gewoon rechtstreeks. Elke grootouder kan tot de jaarlijkse giftlimiet ($ 13.000 in 2010) aan elke student geven. Dit zal helpen de belastbare nalatenschap van de grootouder te verminderen en is een vrijgestelde gift aan de student.

Tip #2: Stel een 529-spaarplan op

Voor grootouders die willen helpen met schoolkosten, biedt een gekwalificeerd collegegeldplan een goede keuze. Geld gereserveerd in deze plannen kan worden gebruikt voor in aanmerking komende uitgaven zoals collegegeld, vergoedingen, boeken en apparatuur.

Deze rekeningen bieden een verscheidenheid aan investeringsopties die kunnen worden aangepast aan het tijdsbestek voordat geld nodig is. De fondsen groeien zonder enige belasting en kunnen, indien gebruikt voor gekwalificeerde uitgaven, belastingvrij worden opgenomen.

Grootouders kunnen grote hoeveelheden contant geld op deze rekeningen storten zonder schenkbelasting. Elke grootouder kan effectief tot vijf jaar aan jaarlijkse geschenken storten, wat nu $ 65.000 is. De activa op deze rekeningen blijven in het bezit van de grootouder en zijn geen aftelbare activa voor de student.

Tip #3: Geef gewaardeerde activa cadeau

Ervan uitgaande dat de grootouder lang aangehouden activa heeft die in waarde zijn gestegen, is een manier om collegegeld te betalen en een mogelijke belastingaanslag te verlagen, deze zeer gewaardeerde activa te schenken aan iemand in een lagere belastingschijf. Dit kan het kind zijn of de ouders.

Dit bespaart op de hoge vermogenswinstbelasting die de grootouders waarschijnlijk zouden oplopen als ze het gewaardeerde goed zouden verkopen en de opbrengst zouden gebruiken om het collegegeld of andere uitgaven rechtstreeks te betalen.

Tip #4: Stel een Charitable Remainder Trust in

Voor degenen die zowel liefdadig zijn als een student willen helpen, kunnen de grootouders een vertrouwensrelatie oprichten.

Een Charitable Remainder Trust kan worden gefinancierd met zeer gewaardeerde activa die vervolgens kunnen worden omgezet in inkomstengenererende activa. Het inkomen dat wordt gegenereerd, kan worden gebruikt om de student te helpen. Uiteindelijk kan het resterende vermogen vervolgens worden geschonken aan het goede doel. Deze strategie helpt grootouders te voorkomen dat ze meerwaarden op de activa betalen en verwijdert het actief uit de belastbare nalatenschap. Hoewel dit jaar geen probleem is (geen successierechten in 2010), zal dit in 2011 veranderen zonder actie van het congres.

Voor meer tips en hulp, overweeg dan het gebruik van een gekwalificeerde schoolhulpplanner.