Betaalt u uw creditcardschuld af of probeert u te sparen voor die regenachtige dag?

De vraag is: betaalt u schulden of spaart u geld? Misschien heb je elke maand wat geld over en denk je met de huidige marktomstandigheden te sparen voor die regenachtige dag.

Wat is voor jou de beste financiële zet? Overweeg een van deze strategieën.

Schuld is iets waar we allemaal zeker zonder kunnen, maar we hebben het allemaal op de een of andere manier. Ik zou moeten zeggen dat het afbetalen van creditcardschuld altijd wint. U kunt niet sparen wanneer u verschuldigd bent! Pak uw creditcardafschrift om te zien hoeveel rente u op uw creditcards betaalt. Staat er 10, 20, 30 of misschien 40 jaar tot afbetaald?

Met de huidige rentetarieven raad ik aan om kaarten af ​​te betalen. Je hoeft ze niet af te betalen, gewoon dichtbij! De doorlopende saldi helpen om uw credit score te verbeteren, zolang u maar op tijd betaalt.

Zodra u uw creditcards op een comfortabel en betaalbaar saldo heeft, kunt u wat geld besparen. Uw doelbesparing is minimaal 3 maanden aan het betalen van rekeningen. Als er iets belangrijks aan de hand is, zijn creditcards misschien de beste keuze.

U kent uw budget beter dan wie dan ook. Als je niet weet hoeveel geld er uitgaat, lees dan wat er elke maand binnenkomt. U moet eerst het maandbudget overschrijden. Zoek uit of u van onnodige rekeningen af ​​kunt komen. Ik heb mijn huistelefoonlijn en -kabel 10 jaar geleden weggedaan. Bijna iedereen heeft nu een mobiele telefoon, heb je ook de huislijn nodig? Misschien kan een telefoon-, internet-, kabelpakket helpen. Wees creatief en je kunt zeker wat bochten nemen. Dat extra geld kan uw creditcard twee keer zo snel terugbetalen!

Om dit allemaal samen te vatten, gaat u over uw persoonlijke uitgaven en inkomsten. Snijd onnodige rekeningen of uitgaven weg. Gebruik dat spaargeld om schuldeisers af te betalen en te beginnen met sparen.