Beste betrouwbare bronnen voor financiering van kleine bedrijven

Wanneer een klein bedrijf financiering nodig heeft, waar draait het dan om? Er zijn tal van manieren voor een klein bedrijf om financiering te krijgen, elk met hun eigen unieke voordelen. Hoewel de ene goed is voor een bepaald bedrijf, kan een ander meer geschikt zijn voor het volgende bedrijf. Het hangt allemaal af van de voorkeuren van het kleine bedrijf en of het wel of niet wordt goedgekeurd. Voor eigenaren van kleine bedrijven die willen groeien in de wereld, bekijk deze lijst met bronnen om snel kapitaal te verwerven.

  1. Banken

Dit is waarschijnlijk het eerste waar iemand aan denkt als het om leningen gaat. Het uitlenen van geld aan klanten en het innen van de rente is immers een van de manieren waarop banken winst maken. Het is meestal vrij eenvoudig om goedgekeurd te worden met een goede kredietscore. Echter, zoals zojuist werd gezegd, verdienen banken geld aan rente. Daarom zijn de rentetarieven op traditionele bankleningen meestal iets hoger dan die van andere bronnen, hoewel dit varieert met de marktrente en de kredietwaardigheid van de aanvrager.

  1. Kasvoorschot van de handelaar

Hoewel vergelijkbaar met een banklening, is een voorschot in contanten meestal veiliger en genereert het minder rente. Allereerst is het een veel eenvoudiger proces om goedgekeurd te worden bij een bedrijf als Water Street Capital dan via een bank. Zolang het bedrijf een brutowinst heeft van gemiddeld $ 10.000 per maand, kan het met vertrouwen beginnen met aanvragen tot $ 500.000! De aanvraag kan online worden ingediend en duurt meestal ongeveer 3 werkdagen om het geld te ontvangen, maar het bedrijf kan het geld gebruiken voor een scala aan verschillende behoeften, zoals advertenties, salarisadministratie, uitbreidingen, upgrades en meer!

De manier waarop de klant de lening terugbetaalt, is ook fundamenteel anders en maakt deze optie een van de beste voor kleine bedrijven. Het bedrijf komt met de geldschieter overeen om de lening elke maand terug te betalen met een klein percentage van hun omzet (zoals belastingen). Het bedrag wordt elke maand automatisch opgenomen en varieert met het succes van de onderneming. Als het een trage maand heeft, betaalt het minder en als het merkt dat het meer winst maakt, zal het de schuld sneller afbetalen!

  1. Crowdfunding

Hoewel het niet echt als een “betrouwbare” bron kan worden bestempeld, is crowdfunding de afgelopen jaren enorm populair geworden met sites als Indiegogo en GoFundMe. Het kan een geweldige manier zijn om investeerders te werven voor een klein bedrijf dat wil uitbreiden. Als het product populair genoeg of uniek genoeg is, zal het zeker steun krijgen. Er kan echter niet altijd op worden gerekend dat het doorkomt. Als het bedrijf niet genoeg investeringen ontvangt om zijn minimumdoel te bereiken, ontvangt het niets. Het is niet de bron waar u terecht kunt voor grote financiĆ«le verzoeken, maar het heeft in het verleden bewezen effectief te zijn, soms met bedrijven die zelfs miljoenen dollars genereren!