Bespaar geld en leef gezond

De meeste mensen denken dat geld sparen moeilijk is, en het verminderen van hun uitgaven zal een negatieve invloed hebben op hun levensstijl. In werkelijkheid kunnen enkele eenvoudige veranderingen in de manier waarop u leeft u kilo’s besparen en u ook een betere standaard van gezondheid en welzijn geven. Als u de manier waarop u uitgeeft verandert, verandert u ook de manier waarop u denkt.

Ten eerste kan het doorbreken van uw slechte gewoonten tot een grote besparing leiden. Sigaretten en alcohol zijn twee van de zwaarst belaste producten en veel mensen geven er elk jaar een enorm bedrag aan uit zonder het te beseffen. Twintig of dertig pond elke zaterdagavond telt echt op, en bezuinigen zal leiden tot onmiddellijke besparingen; u zult versteld staan ​​van het geld in uw portemonnee! Het is niet alleen goed voor je portemonnee; we weten allemaal dat roken slecht voor je is, en wijn is alleen goed met mate.

De tweede boosdoener van overbesteding is de impulsaankoop. Breng een dag in de stad door en je kunt naar huis komen zonder geld en niets om voor te laten zien. De volgende keer dat je liefdevol naar een nieuw paar schoenen staart, stop dan en vraag jezelf af of je ze echt nodig hebt. Een goede strategie is om jezelf een afkoelingsperiode van een paar weken te geven. Als je ze na die tijd nog steeds wilt, koop ze dan. De meeste koopimpulsen zullen echter vervagen en uw geld kan ergens anders aan worden besteed.

Wat boeken en dvd’s betreft, daar zijn bibliotheken en verhuurwinkels voor. Als u de gewenste titel niet kunt vinden, vraag dan om deze te bestellen. De meeste mensen lezen een boek maar één keer en je kunt het gratis lenen.

De wekelijkse levensmiddelenwinkel is een andere gevaarlijke tijd waarin geld kan ontsnappen. Doe je een grote winkel, maar ga je naar de midweek en vraag je je af wat er voor het avondeten is? Dan ben je waarschijnlijk niet zo goed georganiseerd. Maak altijd een lijst en neem deze mee; plan elke maaltijd en zorg ervoor dat het eten lang genoeg is gedateerd totdat je klaar bent om het te eten. Als u goed plant en alleen koopt wat u nodig heeft, bespaart u zowel tijd als geld.

Koop ook niet altijd merkartikelen; huismerkvoeding kan net zo lekker zijn en een stuk goedkoper. Nietjes zoals ontbijtgranen en ingeblikt voedsel variëren echt niet zo veel en je kunt grote hoeveelheden kopen voor centen. De meeste (zo niet alle) supermarkten sturen van tijd tot tijd kortingsbonnen; profiteer van de speciale aanbiedingen voor dingen die u geleidelijk kunt gebruiken, zoals schoonmaakproducten. Koop geen 3 voor 2 als je er maar 1 nodig hebt!

Zorg er ten slotte voor dat u rondkijkt voor de beste deals voor zaken als auto- en woningverzekeringen. Elk jaar nemen deze een groot deel van uw inkomsten in beslag en het kan zijn dat de prijzen enorm verschillen van bedrijf tot bedrijf. Vraag altijd een paar verschillende offertes aan en laat u niet verleiden door speciale aanbiedingen als u zich moet aanmelden voor een lang of duur contract. Vertrouw niet op vergelijkingswebsites; rechtstreeks met het bedrijf praten kan u de laatste prijzen voor uw persoonlijke situatie geven.

Als je merkt dat je geld over hebt, is het belangrijkste om het op te bergen. Als het uit je handen is, kun je het niet uitgeven, en een spaarrekening met geldgroei kan worden gebruikt voor iets leuks, zoals een vakantie. Er is geen betere stimulans om te sparen dan te sparen voor iets speciaals!