Bespaar geld door uw leningen te herfinancieren

Sommige mensen hebben een neus voor cijfers. Anderen hebben hulp nodig van buiten hun hoofd, zoals computers en rekenmachines. Wat voor persoon u ook bent, u kunt er niet omheen dat, als volwassene in een moderne economie, de cijfers die uw financiën vertegenwoordigen belangrijk zijn en dat u ze moet begrijpen. Een van de eerste manieren waarop veel consumenten leren hoe ze geld kunnen besparen op hun schuldbetalingen, is wanneer ze een lening gaan herfinancieren.

U hebt geen “hoofd voor cijfers” nodig als u er een sterke en blijvende interesse in hebt, met name de cijfers die uw financiën vertegenwoordigen. U kunt altijd hulp krijgen, zoals in deze online artikelen en andere. Aangezien een autolening de eerste of de op één na grootste leningsverplichting is die de meeste consumenten aangaan, heeft de overgrote meerderheid van de consumenten op zijn minst gehoord dat ze een autolening kunnen herfinancieren, zelfs als ze de details niet kennen. Het is een feit dat over elke lening heronderhandeld kan worden, op vrijwel elk moment, uiteraard afhankelijk van bepaalde delen van de contracten zelf.

Details, details

De basisberekening is eenvoudig – aftrekken! Naarmate de rentetarieven dalen, dalen de “kosten” van geld en uw maandelijkse leningbetaling ook. Een renteverlaging van slechts 1% zal u echter niet veel besparen als u een autolening herfinanciert, tenzij uw lening voor een Bugatti Veyron is (catalogusprijs $ 1,1 miljoen). Natuurlijk, als je een Bugatti kunt betalen, heb je waarschijnlijk toch iemand in dienst om je financiën bij te houden.

Voor de meeste mensen begint de formule te werken om echt geld te besparen wanneer de rentetarieven met minstens drie of vier punten zijn gedaald en tekenen van verdere erosie vertonen. Als uw kredietwaardigheid goed tot uitstekend is, kunt u een ongedekte of gedekte lening herfinancieren tegen de best mogelijke rentevoet en mogelijk honderden, zelfs duizenden dollars besparen gedurende de looptijd van de lening. Met behulp van een leningcalculator (zie artikel Leningcalculator op deze site) kan dit bedrag snel worden gekwantificeerd.

Marginale leners

De potentiële besparingen voor mensen met een lagere kredietwaardigheid zijn lager, maar niet onbestaande. Als u echter niet in aanmerking kunt komen voor de laagst beschikbare rente, moet u mogelijk wachten tot de rentetarieven in het algemeen wat verder dalen om de formule te laten werken. Er zijn echter enkele aanvullende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat de beslissing om uw leningen te herfinancieren meer invloed heeft op uw persoonlijke bedrijfsresultaten.

Als u wat spaargeld heeft, kunt u de cijfers analyseren om te bepalen of het het beste is om het geld op een rentedragende rekening of belegging te laten staan, of om uw lening(en) af te betalen (of af te lossen). Wanneer u bijvoorbeeld een autolening herfinanciert, kunt u in het begin een afkoopsom toevoegen en daarmee een lager bedrag financieren tegen een nieuwe, lagere rente. Als u niet zeker bent van uw vermogen om deze berekeningen te maken, is er voldoende hulp beschikbaar. Alle kredietverstrekkers helpen u graag bij het berekenen van deze bedragen.

Zowel voor marginale kredietnemers als voor het neusje van de zalm kan de beslissing om een ​​bepaalde lening te herfinancieren niet worden genomen zonder rekening te houden met het volledige budget en financieel plan. Het is natuurlijk altijd goed om geleende bedragen, rentetarieven en betalingen zoveel mogelijk te verlagen. Het is zelfs nog beter om het te doen als onderdeel van je algemene plan, dus als je er nog geen hebt, koop er dan een!