Ben je het zat om ondersteboven in je autolening te zitten – bekijk deze 7 tips eens

Hoe kom je ondersteboven in een autolening? Het is makkelijk. Langetermijnfinanciering met weinig of geen geld kan een omgekeerde lening opleveren, vooral als u uw voertuig inruilt voordat het is betaald. De andere factor die de meeste mensen over het hoofd zien, is afschrijving.

Nieuwe auto’s dalen als een speer in waarde!

Sommige nieuwe auto’s kunnen wel 15% tot 25% verliezen zodra u ermee van de parkeerplaats afrijdt. Deze snelle afschrijving, en de versnelde afschrijving elk jaar, kan ervoor zorgen dat u veel meer aan uw auto verschuldigd bent dan hij waard is. Edmunds.com schat dat meer dan 40 procent van de consumenten ondersteboven staat in hun autolening, met een gemiddelde van $ 2.200.

Als je al ondersteboven zit in je autolening…

Uw situatie kan verbeteren als u die nieuwe auto verkoopt en een veel goedkopere auto koopt. Ook al bent u misschien nog geld schuldig, u bent veel minder geld verschuldigd; en je bent van die afschrijvende geldput af.

Ben je het zat om ondersteboven te staan ​​in je autolening?

Hier zijn 7 tips om uw lening te beheren:

1. Leg altijd wat geld neer. Ten minste 20% of meer van de kosten van het voertuig. Dit is meestal voldoende om de belastingen, toeslagen en de afschrijving van het eerste jaar te dekken. Financier geen belastingen en toeslagen.

2. Vergeet die langlopende leningen! Als u voor meer dan 60 maanden moet financieren, kunt u de auto die u zoekt waarschijnlijk niet betalen. Sluit de kortste lening af die u zich kunt veroorloven. Ook al betaalt u elke maand een beetje meer, een groter deel van uw betaling gaat naar het afbetalen van de hoofdsom. Zo bouw je veel sneller eigen vermogen op.

3. Sluit een lening niet langer af dan u van plan bent de auto te houden. De meeste mensen ruilen hun auto tussen 2 1/2 en 3 jaar in. Wanneer u uw voertuig inruilt met resterende betalingen, moet u het verschil contant bijbetalen. U kunt worden gedwongen om het negatieve eigen vermogen in uw nieuwe autolening door te rollen, waardoor een cyclus ontstaat waarin u voor altijd en altijd ondersteboven staat in uw autoleningen.

4. Overweeg een hiaatverzekering. Als uw voertuig wordt gestolen of total loss raakt bij een ongeval, dekt een hiaatsverzekering het verschil dat u verschuldigd bent op uw lening en de waarde van uw auto. Een hiaatverzekering verhoogt uw maandelijkse betaling een beetje, maar de gemoedsrust is het zeker waard. Het kan u ook besparen om met een hoop geld op de proppen te komen als u verlies had.

5. Koop een gebruikte auto in plaats van een nieuwe. Laat iemand anders de grote klap op de afschrijving nemen. Als u een auto koopt die een of twee jaar oud is, kan de auto zijn waarde beter behouden gedurende de looptijd van de lening.

6. Houd uw auto totdat de waarde overeenkomt met of hoger is dan wat u aan de lening verschuldigd bent. Ja, het kan oud zijn en zijn glans beginnen te verliezen. Maar het besturen van die auto kan je redden van een financiële ramp op de lange termijn.

7. Overweeg om samen te werken met een automakelaar. Automakelaars zijn zeer goed geïnformeerd en kennen de geheime geheimen van het autobedrijf. Ze kunnen erg nuttig zijn omdat ze u vertegenwoordigen en werken met uw belang in gedachten.

Nadat u van die omgekeerde autolening af bent, start u een autovervangingsfonds zodat u uw volgende auto contant kunt betalen. Na verloop van tijd kun je een auto inruilen, maar doe dit alleen als je contant kunt betalen! Wie weet; misschien zul je op een dag een auto van een miljoen mijl rijden en nooit meer een andere autobetaling hebben. Hoe zoet het is!