Belangrijke dingen om te weten over commerciële vastgoedleningen

Commerciële vastgoedleningen verschillen aanzienlijk van woningleningen. Ze zijn eigenlijk veel gecompliceerder omdat ze voorwaarden bevatten die heel anders zijn in vergelijking met die van woningkredieten. Dit is een van de redenen waarom de meeste beleggers bang zijn om zich op de commerciële vastgoedmarkt te wagen.

Kleinere investeerders van residentieel vastgoed zijn doorgaans beperkt tot ongeveer vier tot tien eigendommen met een waarde tussen honderden en duizenden dollars voordat de geldschieters concluderen dat dit het voldoende risiconiveau is en dat er geen verdere leningen zullen worden verstrekt. De leningvereisten voor commercieel onroerend goed kunnen aanzienlijk verschillen tussen de particuliere geldschieters en banken. Ook kunnen de leningen die in de portefeuille van een enkele kredietverstrekker worden gehouden, variëren op basis van de risico’s die door de kredietverstrekkers worden waargenomen.

Commerciële bankleningen

Normaal gesproken willen de banken dat u en u en uw partners een aanbetaling doen van minimaal ongeveer 20 – 25% van de waarde van het onroerend goed. Als de waarde van het onroerend goed bijvoorbeeld ongeveer RS ​​4 Cr is, moet u ongeveer RS ​​80 Lakh-1 Cr bijdragen als aanbetaling. Ook hebben de recente onderzoeken ons laten zien dat de meeste bedrijven hebben gefaald vanwege het gebrek aan voldoende kapitaal om aan de behoeften te voldoen.

Om die reden eisen banken vaak dat het bedrijf een aanzienlijke kasreserve aanhoudt die kan worden gebruikt als de kasstroom niet voldoende is om de leningbetalingen te doen. Deze financiële eis komt bovenop de forse aanbetaling. Een strategie die sommige commerciële investeerders gebruiken, is zoveel mogelijk geld lenen (zelfs tegen een hogere rente) om voldoende kapitaal te verschaffen om het bedrijf uit te bouwen en daardoor de cashflow te vergroten.

Particuliere commerciële leningen

Particuliere kredietverstrekkers of de niet-bancaire kredietverstrekkers bieden doorgaans minder strenge eisen voor commerciële leningen. Er zijn een paar kredietverstrekkers die een lagere aanbetaling verlangen (bereik van 10-15%). Deze kredietverstrekkers stemmen er vaak mee in om het geleende bedrag tot 20 of 30 jaar te dragen totdat het volledig is betaald (in de meeste gevallen). Ze rekenen echter de iets hogere rente in vergelijking met banken (1% of 2% hoger dan de banktarieven).

Maar als je alle wiskunde doet, ziet de hogere rente er misschien niet zo duur uit als de eerste keer. Bereken de kosten van hogere rente over de looptijd van de lening en vergelijk deze met de kosten die u betaalt om een ​​nieuwe lening te openen (2 of 3 keer als de ballonbetalingen vervallen).

De opkomst van particuliere of niet-bancaire kredietverstrekkers vormt een uitdaging voor de banken met betrekking tot hun traditionele leningsvoorwaarden. Terwijl de banken de vereisten om de lening te bestraffen blijven aanscherpen, evolueren deze particuliere kredietverstrekkers naar een groter aandeel omdat het gemakkelijker wordt om in aanmerking te komen. Dus, als u op zoek bent naar een kleinere commerciële lening (minder dan 15 Cr) of een gemiddeld leenbedrag (minder dan 35 Cr), overweeg dan om uw tijd te nemen zodat u de kredietverstrekkers kunt vinden die u de acceptabele tijd- en termijnbeperkingen kunnen bieden. .