Belangrijke dingen om in gedachten te houden voordat u een persoonlijke lening aanvraagt

Volgens financiële experts moeten betaaldagleningen na lang nadenken worden afgesloten. Als u niet zeker weet of u de lening op tijd volledig kunt terugbetalen, moet u er niet aan denken om dit type lening aan te vragen. Maar als je hebt besloten om te lenen, vind je hieronder wat je moet weten.

Hoe betaaldagleningen werken

In feite worden flitskredieten voor korte termijn verstrekt en wordt het geld op uw bankrekening gestort. Meestal hoeft u de lening niet terug te betalen, tenzij het de betaaldag is. Sommige kredietverstrekkers laten de kredietnemers echter beslissen over de terugbetalingsmethode.

Op de betaaldag zal de geldschieter de hoofdsom plus rente van uw bankrekening aftrekken. De aftrek vindt ook plaats als u uw rekeningen nog moet betalen.

Terugkerende betalingen

De meeste betaaldaggeldschieters vragen de leners om een ​​terugkerende betaling in te stellen. Hierdoor kunnen zij de periodieke betaling via uw eigen betaalpas van uw bankrekening afschrijven. Dus als uw bankrekening geen krediet heeft, kan het zijn dat u uw roodstandlimiet overschrijdt. Als gevolg hiervan zult u zware bankkosten moeten dragen.

De vallen vermijden

In een scenario, als u een lening niet terugbetaalt, kan de geldschieter u een andere optie geven: een verlenging of uitstel, wat gewoon een andere lening is. In deze situatie vindt u het misschien een geweldige oplossing, maar het kan tot verdere problemen leiden. De reden is dat u zwaardere bedragen zult moeten terugbetalen vanwege de hogere rente. Zorg er dus voor dat je er niet voor trapt, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Het is beter dat je op zoek gaat naar een beter alternatief.

De slechte opties

Doorgaans hebben betaaldagkredietverstrekkers de neiging om reclame te maken voor hun bedrijf voor alle soorten cashflowcrises die men zich kan voorstellen. Maar je moet niet voor een persoonlijke lening gaan als je andere soorten leningen moet afbetalen, of als je met deze lening de spullen wilt kopen die je niet nodig hebt.

U moet voor dit type lening gaan als u een noodsituatie heeft of als u aan een zeer belangrijke noodzaak moet voldoen. Als een van uw gezinsleden bijvoorbeeld ziek wordt en onmiddellijk medische hulp nodig heeft, kunt u deze optie overwegen.

Als u een persoonlijke lening gaat aanvragen

Dus, nadat je al je opties hebt overwogen en je hebt besloten om een ​​persoonlijke lening aan te vragen, moet je nadenken over hoe je het gaat terugbetalen. Gaat u elke maand wat geld overhouden om betalingen te doen? Krijgt u wat extra inkomsten uit een andere bron? Als u een bijzaak heeft waarvan u weet dat deze u voldoende inkomen zal opleveren om de maandelijkse betalingen te doen, bent u klaar om te gaan. Maar als u geen andere bron van inkomsten heeft, moet u wel twee keer nadenken voordat u een persoonlijke lening aanvraagt. Je wilt tenslotte geen problemen.

alternatieven

Dit zijn dus de vragen waarop u het antwoord moet weten voordat u deze belangrijke beslissing neemt. U moet al uw opties overwegen voordat u deze route gaat volgen. U kunt bijvoorbeeld uw vriend of familielid om geld vragen. Ze kunnen u wat geld geven om aan uw behoeften te voldoen. Een voordeel van lenen van je vriend is dat je eigendom niet wordt afgenomen door de bank of de geldschieter als je niet op tijd terugbetaalt. Maar bij een persoonlijke lening kan het zijn dat u met ergere gevolgen te maken krijgt.

Hopelijk neemt u deze tips in overweging voordat u een persoonlijke lening aanvraagt. U wilt immers niet in grotere problemen komen door wanbetaler te worden.