Belangrijke dingen die u moet weten voordat u een hypotheek afsluit

Deze zijn speciaal ontworpen om u de kans niet te laten missen om dergelijke dromen waar te maken zonder al het geld vooraf te hoeven betalen. Het afsluiten van een woonkrediet kan echter een ingewikkeld proces lijken. Er zijn veel factoren die verband houden met een woninglening die u moet weten voordat u een lening aangaat. De meest prominente zijn hieronder opgesomd: –

1. De factoren die van invloed kunnen zijn op de geschiktheidscriteria: De beste manier om de geschiktheid van uw woningkrediet te berekenen, is door de EMI te berekenen. Over het algemeen beperken banken het bedrag tot 40 en 50% van het inkomen van de lener – inclusief het basissalaris en de wachtgeld. Het houdt ook rekening met de kredietgeschiedenis van een kredietnemer. Dus als u een bestaande lening of een slechte kredietscore heeft, wordt het geleende bedrag verder verlaagd of moet u mogelijk een hogere rente betalen over de woninglening. Mensen met een stabiel inkomen, een sterk terugbetalingsvermogen en een goede kredietscore vinden het relatief gemakkelijker om een ​​lening te krijgen in vergelijking met mensen met grillige inkomsten en een slechte kredietgeschiedenis. Ook met een mede-aanvrager kunt u gemakkelijk een woonkrediet krijgen.

2. Begrijp uw type lening: Banken bieden woningkredieten aan in twee soorten rente: de lening met vaste rente en de lening met variabele rente. De lening met vaste rente is een type woningkrediet waarbij de rentetarieven hetzelfde blijven en de lener gedurende de looptijd van de lening een vast EMI moet betalen. Integendeel, in het geval van een variabele rentevoet varieert deze volgens de marktomstandigheden die vaker tot fluctuatie in het EMI-bedrag leiden. Daarom hebben woonkredieten met een vaste rente een 1 tot 2,5% hogere rente dan leningen met een variabele rente.

3. De rentevoet: Welke hypotheekvorm je ook kiest, vergeet niet te onderhandelen over de rentevoet. Hoewel de banken altijd een voorsprong hebben, zul je hierover moeten onderhandelen, vooral als je een trouwe klant van de bank bent geweest en een spaarrekening bij dezelfde bank hebt. De onderhandeling zou een stuk eenvoudiger zijn als u een duidelijke kredietgeschiedenis heeft. Daarnaast kunt u ook profiteren als u de lening aan het einde van de maand aanvraagt. Aangezien de banken zakelijke doelstellingen hebben, kunnen ze op dit moment flexibeler zijn als ze het bedrijf willen.

4. De kleine lettertjes: Een hypotheekovereenkomst is een juridisch document dat alle details van de lening bevat. Als u denkt dat het niet op tijd betalen van het EMI alleen maar tot problemen leidt, heeft u het mis! Er zijn veel clausules verborgen in de kleine lettertjes. Daarom is het raadzaam om de definitieve papieren van de leningsovereenkomst goed te lezen voordat u de stippellijn ondertekent. Wees voorzichtig met de verwerkingskosten voor leningen, boetes, verborgen clausules, servicekosten en de boete voor vooruitbetaling, enz. Elke nalatigheid in deze context zou in de toekomst tot grotere problemen leiden.

5. Een langere leentermijn betekent duurdere leningen: als algemene vuistregel geldt dat hoe langer de looptijd van de lening is, hoe meer rente u over een bepaalde periode zult betalen. Velen kunnen zich deze stijging veroorloven, maar niet iedereen kan dat. Het is daarom verstandig om een ​​leenbedrag aan te vragen dat u in de kortere looptijd gemakkelijk kunt terugbetalen. Op deze manier moet u mogelijk enorme EMI’s betalen, maar voor een kortere duur en zonder meer rente te betalen.

Dit zijn nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een woonkrediet. Houd er rekening mee dat als u een lening van één bank krijgt, dit niet betekent dat u daar vastzit tot het moment dat uw lening volledig is betaald. Je hebt altijd de mogelijkheid om over te stappen. Bij dit overstapproces betaalt u alleen de administratiekosten en ook de vooruitbetalingsboete (indien in rekening gebracht door uw huidige bank).