Begrijpen wat obligaties zijn

Bedrijven kunnen obligaties uitgeven in plaats van eigendom in hun bedrijf te verkopen door aandelen uit te geven. Ze lenen geld van investeerders om de obligaties uit te geven. Een belegger koopt de obligatie rechtstreeks van het bedrijf voor een bepaald bedrag in contanten. Het bedrijf gebruikt dit geld vervolgens om een ​​nieuwe fabriek te bouwen, een nieuw product te maken of een nieuwe onderneming te financieren. Het bedrijf stelt dan een datum vast om de lening op een later tijdstip terug te betalen.

De belegger die de obligatie heeft gekocht, heeft een paar keuzes. De belegger kan ervoor kiezen om de obligatie te houden totdat deze vervalt, of hij kan deze desgewenst aan een andere belegger verkopen. Obligaties wisselen vaak van belegger naar belegger voordat de obligatie vervalt. Dit wordt door sommige beleggers als minder riskant beschouwd.

Obligaties worden ook gebruikt om portefeuilles te beschermen. Over het algemeen zijn obligaties in het verleden gestegen wanneer aandelen kunnen dalen. Dit is een belangrijke factor waarmee mensen rekening moeten houden voor hun portefeuille. Als uw aandelen waarde verliezen, kunt u ervoor zorgen dat uw obligaties opwegen tegen het nadeel met de aandelen.

U wilt kijken naar de kredietwaardigheid van de uitgever van de obligatie. Dit zal u helpen bij het bepalen van het risico dat aan de obligatie is verbonden. Als het bedrijf kredietproblemen heeft of niet genoeg kapitaal heeft, kan het zijn dat ze rentebetalingen op de obligatie mislopen, of niet in staat zijn om het terug te betalen. Dit leidt ertoe dat bedrijven met een lagere kredietwaardigheid meer rente moeten betalen om investeerders in hun obligaties te laten beleggen. Zorg ervoor dat u hun kredietwaardigheid controleert voordat u overweegt ze in te kopen.

Afhankelijk van hoeveel je moet beleggen en waar je staat in je beleggingscarrière, kun je kiezen voor meer risicovolle beleggingen voor een kans op een hoger rendement. Dit is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen. Als u er daarentegen voor kiest om alleen in stabiele obligaties te beleggen, kunt u een lager rendement verwachten. U kunt ’s nachts misschien beter slapen als u een minder risicovolle route kiest.