Beacon Credit Score uitgelegd

Als u uw bakenscore wilt controleren, zodat u een huis kunt kopen of een lening voor een bedrijf kunt krijgen, moet u contact opnemen met alle drie de kredietbureaus die Experian, Equifax en TransUnion zijn.

Ze volgen elk variaties van het FICO-kredietscoresysteem. De beacon-kredietscore wordt gebruikt door het Equifax-bureau en deze score is gebaseerd op bepaalde factoren in uw leven, waaronder banen, inkomen, adreswijzigingen, vragen en schulden.

De reden dat banken uw beacon credit score willen zien, is dat ze kunnen beoordelen in hoeverre u in staat bent om de lening die zij u geven terug te betalen. Deze score bepaalt ook hoeveel de rente op die lening zal zijn.

De kredietscores variëren van 300, wat slecht is, tot 850, wat briljant is, maar de meeste mensen variëren tussen 600 en 800.

Om een ​​gunstige banklening en een goede rente te krijgen, moet je beacon credit score hoger zijn dan 750. Dit kan je zoveel geld per jaar besparen vanwege het bedrag aan rente dat je moet betalen.

De beacon-score kan hoger zijn bij banken met een lage rente die willen dat u een beacon-kredietscore van 640 hebt, en een bank met een gemiddelde tot hoge rente die een score van ten minste 540 wil. Een perfecte score zou in de buurt van 850 moeten liggen.

Hoewel dit moeilijk te realiseren kan zijn, gebruiken de banken alle drie de modellen om de lening die ze verstrekken vast te stellen. De factoren die worden bekeken zijn gerangschikt in de volgende percentages.

De tijdlijn van uw factuurbetalingen telt voor 35 procent en omvat te late betalingen en gemiste betalingen. Het uitstaande krediet is 30 procent en kan verschillen afhankelijk van hoeveel de termijnen worden vergeleken met het geleende bedrag.

Door uw geld te herschikken, kunt u uw kredietscore drastisch verbeteren. De tijd dat uw tegoed actief is, is 15 procent en dit betekent dat u geen rekeningen moet sluiten als u schulden heeft.

Betaal ze gewoon af en houd het account actief. Ze willen zien dat u uw account al meer dan een jaar gebruikt om betere kredietresultaten te krijgen. Het soort krediet dat je hebt telt voor 10 procent dus gebruik altijd een betrouwbare bron en open niet te veel kleine financiële creditcards.

Het verwerven van nieuw krediet kan uw beacon credit score verlagen, dus open niet te veel creditcards in korte tijd.

Als u uw beaconscore wilt beoordelen, kunt u online veel plaatsen vinden waar u dat kunt doen en de resultaten in minder dan 24 uur hebben.

U kunt ook rekenmachines vinden waarmee u uw score kunt bepalen en die u kunt verbeteren voordat u banken en kredietverstrekkers benadert. De truc om een ​​hoge kredietscore te behouden is om alleen een lening af te sluiten als het echt nodig is en deze op tijd terug te betalen.