Basisprincipes van lenen: leningen van 12 maanden begrijpen

In de volksmond bekend als betaaldagleningen, zijn leningen met een looptijd van 12 maanden een van de beste producten in het financiële circuit van vandaag. Ze zijn ongedekt voor een periode van 12 maanden en kunnen eenvoudig worden aangevraagd zonder een lang sanctieproces voor leningen. Een financiële crisis kan op elk moment op de deur kloppen en hulp vragen aan anderen is niet altijd de beste optie. Dit is de reden waarom deze kortetermijnvoorschotten van een klein bedrag zo voordelig kunnen zijn voor de kredietnemer.

Wat is een lening van 12 maanden en hoe werkt het?

12-maandsleningen zijn in feite een persoonlijke lening op korte termijn die wordt geleend van een geldschieter of bank en slechts binnen een periode van 12 maanden moet worden terugbetaald. Deze hebben geen aparte rekening nodig, daarom is het verkrijgen ervan zo gemakkelijk en probleemloos, de maandelijkse termijnen worden alleen afgetrokken van iemands reguliere salarisrekening. Een van de dingen die kredietnemers soms dwars zitten, zijn de hoge rentetarieven, die deze uiteindelijk duur maken. Maar de meeste mensen nemen deze alleen als ze zich plotseling in een financiële valkuil bevinden en dus niet veel nadenken over de hogere rentetarieven.

Men kan deze leningen online aanvragen door de formulieren in te vullen en aangezien deze leningen geen garantsteller of kredietscore vereisen, worden de leningen vrij snel gesanctioneerd. Men kan de termijnen betalen via hun salarisrekening, hetzij met behulp van de automatische betalingsmodus of de handmatige modus.

Deze leningen kunnen door iedereen worden aangegaan omdat er geen onderpand vereist is, dus deze leningen kunnen worden genomen om dringende medische of educatieve doeleinden te dekken.

Kenmerken van leningen met een looptijd van 12 maanden

Er zijn bepaalde opvallende kenmerken van deze leningen waardoor ze zich onderscheiden van andere:

 • Eenvoudige aanvraag: men kan deze leningen gemakkelijk en zonder veel moeite online aanvragen. De criteria om in aanmerking te komen voor deze leningen zijn eenvoudig en daarom kan iedereen ze zonder enige beperking aanvragen.

 • Looptijd van 12 maanden: men kan deze leningen alleen aangaan voor een looptijd van 12 maanden, wat betekent dat men binnen een jaar moet betalen, ongeacht het geleende bedrag.

 • Er is geen garant en kredietscore vereist: in tegenstelling tot andere leningen, vereisen deze betaaldagleningen geen goede kredietgeschiedenis of een garant van welke aard dan ook, omdat hier financiële urgentie het belangrijkst is, en niet de financiële geschiedenis.

 • Dure rentetarieven: omdat deze leningen gemakkelijk worden weggegeven en dat ook voor slechts een periode van 12 maanden zonder dat de lener veel dwang oplegt, is het onvermijdelijk dat deze leningen duurder zijn in vergelijking met andere soorten leningen.

Voordelen van 12-maandsleningen

Enkele van de voordelen waarvan men kan genieten zijn:

 • Men kan een lening krijgen voor elk bedrag, afhankelijk van de noodsituatie en de vereisten.

 • Iedereen kan dit type lening aanvragen en kan onderwijs- of medische kosten dekken.

 • Deze leningen worden binnen 24 uur goedgekeurd en worden direct op de bankrekening bijgeschreven.

 • Men kan gebruik maken van vele kortingsaanbiedingen op deze leningen, die de meeste banken en kredietverstrekkers als een marketingstrategie ontwerpen. Maar desalniettemin kunnen deze kortingen een klant zeer voordelig zijn.

 • Ze zijn zeer flexibel qua terugbetaling, aangezien men de lening binnen een jaar kan afbetalen zoals men wenst.

 • Men kan deze leningen aangaan en ze tijdig afbetalen om de kredietwaardigheid te verhogen.

 • Leningen met een looptijd van 12 maanden zijn flexibel en u kunt er gemakkelijk gebruik van maken zonder veel moeite met documentatie en kredietwaardigheid.

 • Deze leningen van 12 maanden kunnen worden verkregen zonder de noodzaak van een garant of onderpanddocument of een goede kredietscore en het bedrag van de lening zou binnen 24 uur rechtstreeks op uw bankrekening worden bijgeschreven, waardoor u gemakkelijke leningen kunt krijgen.