Basisprincipes van autofinanciering

Tenzij u goed genoeg bent om contant te betalen voor uw volgende autoaankoop, heeft u mogelijk financiering nodig. Of u nu een perfect krediet heeft of kredietproblemen heeft gehad, als u weet welke stappen u moet volgen, kunt u de beste financiering verkrijgen.

Het besturen van de auto van uw dromen vereist meestal de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een lening. Het maakt niet uit in welke staat uw krediet zich bevindt, de volgende stappen helpen u de best beschikbare financiering te verkrijgen.

1. Onderzoek, onderzoek, onderzoek. Er zijn tal van online diensten om u te helpen bij het vinden van de auto van uw dromen, nieuw of gebruikt. Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, kunt u het beste beginnen met de website van de fabrikant. Zorg ervoor dat u de uitrustingsniveaus en optiepakketten vergelijkt. Er zijn ook verschillende autoportals waarmee u voertuigen kunt onderzoeken en vergelijken. Sites zoals Cars.com, Autotrader.com en Edmunds.com. Bezoek verschillende dealerwebsites. De meeste adverteren met hun prijzen en bieden kortingen aan online kopers. Als u onderzoek doet naar een gebruikt voertuig, zorg er dan altijd voor dat u appels met appels vergelijkt. Prijzen kunnen aanzienlijk variëren voor gebruikte voertuigen op basis van uitrustingsniveau, opties, kilometerstand en regio van het land waarin het voertuig wordt verkocht.

2. Weet in welke staat uw tegoed zich bevindt voordat u een autodealer binnenloopt. Als u een perfect kredietdossier heeft, zullen banken vechten voor uw bedrijf, maar als uw krediet voor uitdagingen zorgt, moet u weten wat die uitdagingen zijn en of de dealer die u van plan bent te kopen, kredietbronnen heeft om aan uw behoeften te voldoen. Vul een kredietaanvraag pas in als u klaar bent om de aankoop te doen.

3. Ken het voertuig dat u wilt, maar houd alternatieven bij de hand! U heeft misschien uw zinnen gezet op een gloednieuwe Mercedes of BMW, maar uw budget of krediet komt beter overeen met een gebruikte Hyundai of Kia. Ongeacht uw inkomen of kredietsituatie, kunt u misschien nog steeds de auto van uw dromen kopen, maar kredietverstrekkers kunnen een aanzienlijke aanbetaling vragen om u in staat te stellen weg te rijden in de auto van uw keuze.

4. Onderzoek de lopende rentetarieven. Of u nu een kredietscore van 800 of 400 heeft, ken de gangbare banktarieven voor uw kredietprofiel. Het veiligstellen van de rente die uw krediet verdient, kan u honderden, zo niet duizenden dollars aan rentebetalingen besparen.

5. Vertel een dealer nooit welk maandbedrag u graag betaalt. Onderhandel over uw aankoop op basis van de verkoopprijs van het voertuig, niet uw maandelijkse autobetaling. Als u een dealer vertelt dat u op zoek bent naar een betaling van $ 350 per maand, zullen ze in veel gevallen de financiering aanpassen aan uw betalingsbehoeften. Dit kan betekenen dat u een financiering op langere termijn krijgt (dwz: 72 of 84 maanden financiering), wat u tijdens de looptijd van de lening veel geld kan kosten. Houd er rekening mee dat hoe langer u de looptijd verlengt, hoe langer het duurt voordat u vermogen opbouwt in uw voertuig.

6. Ken uw budget. De meeste geldschieters hebben schuld aan inkomen en betaling aan inkomensnormen waaraan zij zich houden. Die parameters variëren, maar velen zullen geen lening verstrekken aan iemand wiens totale maandelijkse schuldverplichtingen meer dan 50% van hun bruto maandinkomen bedragen. Ze houden meestal alleen rekening met schulden die in uw kredietdossier voorkomen of die worden vermeld op uw kredietaanvraag, waaronder huur- of hypotheekbetalingen, leningen op afbetaling of creditcardbetalingen. Nutsvoorzieningen, autoverzekeringen of andere verplichtingen die niet in uw kredietdossier worden vermeld, worden meestal niet in aanmerking genomen. Naast de schuld aan het inkomen (DTI), hebben veel kredietverstrekkers een maximale betaling aan het inkomen (PTI’s). PTI’s kunnen variëren van 10% van uw bruto maandinkomen tot 20% of hoger, afhankelijk van de geldschieter. Als de maximale PTI van een kredietverstrekker 15% is en het bruto maandinkomen van een aanvrager $ 3000 is, kan die aanvrager in aanmerking komen voor een betaling tot $ 450.

7. Aanbetaling. Hoewel kredietverstrekkers niet altijd een aanbetaling vereisen, kan uw kredietprofiel een aanbetaling vereisen. Over het algemeen geldt dat hoe meer kredietproblemen een aanvrager heeft, hoe meer aanbetaling een geldschieter zal eisen. Lenders hebben Loan to Value (LTV)-beperkingen waaraan ze zich houden. LTV is het percentage van de autowaarde dat een geldschieter bereid is te financieren. Hoewel sommige kredietverstrekkers tot 130% of meer van de waarde van een voertuig zullen financieren (op basis van factuur, MSRP of informatie van derden zoals Black Book of NADA), wordt de LTV bepaald door het kredietprofiel. Hoe meer uitgedaagd het kredietprofiel, hoe lager de LTV.

8. Document, document, document. Wees bereid om uw inkomen te bewijzen. Als u een loonstrookje ontvangt, zorg dan dat u een recent exemplaar kunt overleggen. In sommige gevallen kunnen kredietverstrekkers W2’s nodig hebben. Als u zelfstandige bent, houdt u dan een goede administratie bij. Kredietverstrekkers willen misschien twee jaar belastingaangifte. Sommige kredietverstrekkers hebben mogelijk bankafschriften nodig, meestal 3 opeenvolgende maanden. Deposito’s moeten in overeenstemming zijn met het aangegeven inkomen. Als een aanvrager beweert dat hij $ 3.000 per maand verdient, moet de maandelijkse stortingsactiviteit correleren met het vermelde inkomen. Kredietverstrekkers kunnen ook aanvullende documentatie nodig hebben, zoals hypotheekafschriften, creditcardafschriften, energierekeningen of aanvullende juridische documenten.

9. Zorg ervoor dat u alle producten of diensten begrijpt die in uw definitieve contract zijn opgenomen. Als u een gebruikte auto koopt, kunt u een verlengde garantie overwegen. Misschien wilt u ook aanvullende producten of diensten overwegen. Als u ervoor kiest om een ​​van deze aanvullende producten te kopen, moet u er rekening mee houden dat deze van invloed zijn op de maandelijkse betaling en de totale lening. De waarde die deze producten of diensten voor een persoon bieden, zal variëren, en de persoonlijke behoeften van de koper moeten de beslissende factor zijn bij het al dan niet opnemen van deze aanvullende producten in uw financieringsvoorwaarden.

10. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van uw volgende voertuig. Hoewel uw volgende aankoop misschien niet uw ‘droomauto’ wordt, bent u, als u veel van de bovenstaande stappen volgt, een stap dichter bij het rijden naar huis met de auto van uw keuze. Doe je onderzoek. Ken uw kredietprofiel. U komt mogelijk niet in aanmerking voor uw eerste autokeuze, dus u hebt opties. Neem contact op met lokale banken of kredietverenigingen om te zien wat de gangbare rentetarieven zijn. Doe uw aankoop niet op basis van maandelijkse betaling; baseer uw aankoop op een eerlijke verkoopprijs. Zelf budgetteren. Maandelijkse betaling kan belangrijk zijn, maar door uw lening voor een kortere termijn te financieren en een hogere maandelijkse termijn te betalen, bouwt u veel sneller eigen vermogen op en bespaart u mogelijk duizenden aan rentelasten. Wees bereid om een ​​aanbetaling te doen. Houd een goede administratie bij, het kan zijn dat u moet bewijzen wat u aangeeft. Onderzoek uw persoonlijke behoeften. Heeft u aanvullende producten of diensten nodig die de dealer aanbiedt? Ga nu naar buiten en koop de auto van uw dromen.