Basisfeiten over persoonlijke leningen

Persoonlijke leningen zijn doorgaans leningen voor algemene doeleinden die kunnen worden geleend van een bank of financiële instelling. Zoals de term aangeeft, kan het geleende bedrag naar goeddunken van de lener worden gebruikt voor ‘persoonlijk’ gebruik, zoals het voldoen aan onverwachte uitgaven zoals ziekenhuiskosten, huisverbetering of reparaties, het consolideren van schulden enz. vakantie. Maar naast het feit dat deze vrij moeilijk te verkrijgen zijn zonder aan de vereiste kwalificaties te voldoen, zijn er enkele andere belangrijke factoren die u moet weten over persoonlijke leningen.

1. Ze zijn ongedekt – wat betekent dat de lener niet verplicht is om vooraf een actief als onderpand te verstrekken om de lening te ontvangen. Dit is een van de vele redenen waarom een ​​persoonlijke lening moeilijk te verkrijgen is, omdat de kredietgever niet automatisch aanspraak kan maken op eigendom of enig ander goed in geval van wanbetaling door de kredietnemer. Een geldschieter kan echter andere acties ondernemen, zoals het aanspannen van een rechtszaak of het inhuren van een incassobureau dat in veel gevallen intimiderende tactieken gebruikt, zoals constante intimidatie, hoewel deze strikt illegaal zijn.

2. Leningbedragen zijn vast – persoonlijke leningen zijn vaste bedragen op basis van het inkomen van de kredietverstrekker, de leengeschiedenis en de kredietwaardigheid. Sommige banken hebben echter vooraf vastgestelde bedragen als persoonlijke lening.

3. Rentetarieven zijn vast – de rentetarieven veranderen niet gedurende de looptijd van de lening. Net als de vooraf vastgestelde leningbedragen zijn de rentetarieven echter grotendeels gebaseerd op de kredietwaardigheid. Dus hoe beter de rating, hoe lager de rente. Sommige leningen hebben variabele rentetarieven, wat een nadeel kan zijn, aangezien betalingen waarschijnlijk kunnen fluctueren met veranderingen in rentetarieven, waardoor het moeilijk is om uitbetalingen te beheren.

4. Aflossingsperioden zijn vast – de aflossing van persoonlijke leningen vindt plaats over vaste perioden, variërend van slechts 6 tot 12 maanden voor kleinere bedragen en tot 5 tot 10 jaar voor grotere bedragen. Hoewel dit kleinere maandelijkse uitbetalingen kan betekenen, betekenen langere aflossingstermijnen automatisch dat de rentebetalingen hoger zijn in vergelijking met kortere aflossingstermijnen voor leningen. In sommige gevallen gaat de uitsluiting van leningen gepaard met een boete voor vooruitbetaling.

5. Beïnvloedt kredietscores – kredietverstrekkers rapporteren leningrekeninggegevens aan kredietbureaus die de kredietwaardigheid controleren. In het geval van wanbetaling van maandelijkse betalingen, kunnen de kredietwaardigheidsbeoordelingen worden beïnvloed, waardoor de kansen op het verkrijgen van toekomstige leningen of het aanvragen van creditcards enz.

6. Pas op voor kredietverstrekkers die leningen goedkeuren, zelfs met een slechte kredietgeschiedenis – veel van dergelijke gevallen zijn oplichting gebleken waarbij mensen met een slechte kredietgeschiedenis worden overgehaald om vooraf commissies te betalen via een bankoverschrijving of contante storting om de lening veilig te stellen en die achterblijven met niets in ruil.