Banken en huisvestingsleningen

De grote Amerikaanse komiek, Bob Hope, zei met droge stem: ‘Een bank is een plaats die je geld leent als je kunt bewijzen dat je het niet nodig hebt.’ Een recent nieuwsbericht zei dat meer bedrijven, voornamelijk kleine en niet zo kleinschalige projectontwikkelaars, zouden stoppen omdat de economische situatie er rooskleurig uit begint te zien. Banken beginnen hun verliezen te verminderen en de heersende houding is “kijken en zien wat er gaat gebeuren”.

Aangezien deze bedrijven naast de banken nog andere geldschieters hebben, kijken banken naar de cijfers over slechte leningen. De grote banken maken zich geen zorgen over het uitlenen van aandelen omdat ze, totdat het huis volledig is afbetaald, de eigendommen van de huizen in handen hebben. Huiseigenaren, vooral degenen met subsidies van de overheid, kunnen echter in de komende 12 maanden te maken krijgen met een stijging van de rentetarieven met maximaal één procent. Wanneer dit gebeurt, zouden mensen hun bezuinigde budgetten verder aanscherpen of zelfs geldleningen met een slecht krediet aangaan als ze financiële noodsituaties hebben die buiten hun budget vallen.

Maar voor degenen die al halverwege het betalen van hun droomhuis zijn toen de financiële crisis op Wall Street toesloeg en de crash over de hele wereld weergalmde, hebben deze mensen nu moeite om hun hypotheken te betalen. Een drastische optie is om een ​​faillissementshypotheek aan te vragen. Deze lening is vrij moeilijk te verkrijgen, in tegenstelling tot online persoonlijke leningen die meestal minimale vereisten hebben. Maar voor een faillissementslening voor huisvesting moet de lener zeer strikte vereisten en hoge rentetarieven en vergoedingen volgen. Leners moeten een kleiner leenbedrag verwachten in vergelijking met andere soorten leningen. En, net als bij het aanvragen van elke vorm van lening, zou het beter zijn als de kredietnemers geen financiële verplichtingen hebben en ze hebben afgerekend met hun schuldeisers. Zo niet, dan kan de aanvraag voor dit type lening niet worden goedgekeurd. Als klap op de vuurpijl kan de lener mogelijk pas twee jaar na de aangifte de faillissementshypotheek krijgen.

Financiële experts adviseren eerste huiseigenaren, met name die zonder subsidies of subsidies van de overheid en andere instellingen, om een ​​paar maanden te wachten voordat ze het droomhuis kopen. Daarnaast moeten mensen die overwegen een huis te kopen eerst controleren of hun kredietwaardigheid goed is. Met de economische situatie bij de hand, wie weet of in de komende maanden de rente zou dalen of dat banken en andere kredietinstellingen hogere leenbedragen voor huisvesting zouden aanbieden.