Autoverzekering die er het meest toe doet

Een speciale geldbesparende functie in uw Aanrijdingsdekking wordt een eigen risico genoemd. Mensen houden over het algemeen niet van eigen risico. Ze denken: “Waarom betaal ik de verzekeringsmaatschappij een premie als ik een eigen risico moet betalen voordat ze me iets betalen?” U moet uw manier van denken over eigen risico veranderen. Een eigen risico is een kans om verantwoordelijkheid te nemen voor uw financiële tegenslagen. Want hoe hoger het eigen risico, hoe lager uw premie.

Als u bijvoorbeeld uw eigen risico zou verhogen van $ 500 naar $ 1.000, zou u een aanzienlijke vermindering van uw premiekosten zien. Bij sommige bedrijven kunt u uw eigen risico verhogen tot $ 2.500 of hoger. Maar “Ik kan het me niet veroorloven om $ 1.000 te betalen om mijn auto te laten repareren!” je zou kunnen zeggen: “Dat is de reden dat ik een verzekering heb”. Het is de verkeerde reden. U betaalt de verzekeringsmaatschappij in feite in de loop van de tijd veel meer dan $ 1.000 om u te beschermen tegen een financiële tegenslag, geen ramp.

Als u het verschil in premie zou nemen dat u zou besparen door uw eigen risico te verhogen en dat geld zou investeren in uzelf verzekeren, zou het niet lang duren voordat u $ 1.000 opzij zou hebben gezet. Met een eigen risico van $ 1.000, is het meeste dat u zou verliezen bij een totaal verlies $ 1.000. Dit is een pijnlijke financiële tegenslag, ja, maar niet financieel verwoestend.

Bespaar $ 2.500 om uw voertuig te verzekeren, en een eigen risico van $ 2.500 verlaagt uw premies nog dramatischer. Blijf sparen totdat u genoeg hebt om de werkelijke contante waarde van uw voertuig te evenaren en u uw aanrijdingsdekking helemaal kunt laten vallen. U heeft zich verzekerd. Overigens is het nooit verstandig om de bank meer verschuldigd te zijn dan wat uw auto waard is. Verzekeringsmaatschappijen betalen alleen voor de waarde van een auto, niet voor de omvang van de lening.

Laten we nu eens kijken naar de andere soort autoverzekering die in uw polis is opgenomen, Aansprakelijkheidsdekking. Dit is het soort dat is ontworpen om de kosten te betalen die het gevolg zijn van lichamelijk letsel dat optreedt bij mensen die gewond zijn geraakt door uw rijfout.

Als u een ongeval krijgt dat uw schuld is en iemand raakt daardoor gewond, wat voor kosten kunnen er dan ontstaan? Het hangt af van de omvang van het letsel en het aantal gewonden. Met de medische kosten zoals ze nu zijn, hoeveel zou het kosten om te betalen voor de zorg van iemand die verlamd raakte bij een auto-ongeluk? Wat zouden de operatiekosten zijn? Ziekenhuisopname? Revalidatie? Hoeveel zou het kosten om te betalen voor het verlies van werk van de benadeelde? We hebben het niet meer over duizenden. We hebben het over potentieel honderdduizenden. Een verlies als dit zou inderdaad een ramp zijn voor iedereen.

Helaas kiezen mensen er bij aansprakelijkheidsdekking vaak voor om hun dekking te beperken tot de minimumvereisten van hun specifieke staat. Staatslimieten worden vaak als volgt gepresenteerd: $ 25.000 per persoon, $ 50.000 per incident en $ 10.000 aan materiële schade. Dat betekent dat uw verzekeringsmaatschappij bij een ongeval maximaal $ 25.000 zou betalen voor elke persoon die u verwondt, met een totale kosten van $ 50.000. Ook zou u worden beschermd voor maximaal $ 10.000 aan schade aan het voertuig van de andere persoon. Hoeveel dagen in het ziekenhuis zou $ 25.000 dekken? Niet veel. Dus wie betaalt de extra honderdduizenden medische kosten? Je doet.

Wat velen zich niet realiseren, is dat het duurste onderdeel van hun autoverzekering hun aanrijdingsdekking is – het onderdeel dat u het minst beschermt. Aansprakelijkheidsbescherming is goedkoop, maar biedt toch de meeste dekking tegen catastrofale schade. U kunt uw dekking verhogen tot $ 100.000 per persoon, $ 300.000 per incident en $ 100.000 voor materiële schade voor slechts een paar dollar meer per maand.

Dus om meteen geld te besparen en uw dekking te vergroten waar het er echt toe doet, verhoogt u uw eigen risico op uw aanrijdingsdekking tot $ 1.000 of $ 2.500. Als u zich nog niet op uw gemak voelt om zo hoog te gaan, doe dan wat nodig is om $ 1.000 te besparen, en als u daar bent, verhoogt u uw eigen risico. Ik weet het, ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar betaalt u liever zelf of betaalt u voor altijd de verzekeringsmaatschappij? $ 1.000 is een haalbaar doel en het geeft u controle over uw dekking. Als uw auto ouder is en volgestort is, laat u de aanrijdingsdekking helemaal vallen en verhoogt u uw aansprakelijkheidslimieten zo hoog mogelijk.