Amerikaanse belastingbetalers redden buitenlandse banken – Het ontvluchten van de Amerikaanse belastingbetaler

Het is geen geheim dat we ons midden in een economische ineenstorting bevinden die alleen kan worden vergeleken met een of twee vergelijkbare cycli van economische onrust, maar in die eerdere economische neergang heeft de regering geen triljoenen Amerikaans belastinggeld uitgegeven om buitenlandse banken te redden en binnenlandse bedrijven. De regering drukt biljoenen dollars in een poging de huidige economische crisis op te lossen, die op de lange termijn zal leiden tot de devaluatie van de dollar ten opzichte van de wereldvaluta’s, waardoor de situatie erger wordt.

In de moderne tijd wordt de Amerikaanse dollar niet ondersteund door de gouden standaard zoals in de eerste tweehonderd jaar van het bestaan ​​van dit land. In de huidige markt is de dollar slechts een stuk papier en de waarde ervan wordt dag na dag door handelaren bepaald. Wat onze huidige situatie zo beangstigend maakt, is dat onze huidige regering biljoenen dollars drukt en uitgeeft om buitenlandse banken en financiële instellingen te redden.

Het bedrijf American International Group (AIG) is een perfect voorbeeld om te illustreren waarom de Verenigde Staten een zeer glibberige helling afdalen bij het redden van buitenlandse banken. Als u het nog niet wist, heeft de regering van de Verenigde Staten AIG $ 173 miljard dollar aan reddingsgeld gegeven. AIG rapporteerde afgelopen kwartaal het grootste kwartaalverlies in de geschiedenis van de Verenigde Staten, namelijk 61 miljard dollar. Ze kregen vorige week nog eens 30 miljard dollar van de regering van de Verenigde Staten. Het meest angstaanjagende is dat niemand weet waar al die $ 173 miljard is terechtgekomen. Onlangs heeft de Wall Street Journal een lijst samengesteld van verschillende banken, uit binnen- en buitenland, die ten minste $ 50 miljard hebben ontvangen van de $ 173 miljard die de regering van de Verenigde Staten aan AIG heeft gegeven. Het is onredelijk dat de regering van de Verenigde Staten in het huidige economische klimaat met faillissementen op een recordniveau zulke grote bedragen zou uitdelen zonder nauwkeurige boekhouding om te zien of elke cent op de juiste manier wordt gebruikt.

De ondergang van AIG: AIG was zwaar blootgesteld aan giftige activa, gezien als de hoofdoorzaak van de kredietcrisis via haar in Londen gevestigde financiële producteneenheid, die garant stond voor honderden miljarden dollars aan kredietinstrumenten. “Ze schreven veel verzekeringsdekking op default swaps voor financiële instellingen over de hele wereld”, vertelde een marktbron vrijdag aan Reuters. Dus in wezen redt de regering van de Verenigde Staten buitenlandse banken die een contract hebben gesloten met AIG om de giftige activa in hun boeken te verzekeren. In duidelijke zin betalen jij en ik voor hun fouten.

Toen de tijden goed waren en deze FAT CAT BANKERS zichzelf multi-miljoen dollar bonussen betaalden, was alles rooskleurig. Nu hun ponzi-regeling ten onder is gegaan, blijven de belastingbetalers van de Verenigde Staten achter door deze buitenlandse banken te redden.

Minstens twee dozijn Amerikaanse en Europese banken hebben geprofiteerd van de reddingsoperatie van AIG, waarbij ongeveer $ 50 miljard aan hen is uitbetaald sinds de Federal Reserve de verzekeringsgigant voor het eerst steunde, meldde de Wall Street Journal zaterdag.

Hier is een lijst van de banken, binnen- en buitenland die enorme sommen geld hebben ontvangen van Amerikaanse belastingbetalers om buitenlandse banken te redden via AIG:

Goldman Sachs – ontving $ 6 miljard

Deutsche Bank – ontving $ 6 miljard

Societe Generale – Ontvangen $ 4,8 miljard

Calyon – Ontvangen $ 1,8 miljard

Barclays – Niet bekendgemaakt

Rabobank -Niet bekendgemaakt

Danske – Niet bekendgemaakt

HSBC – Niet bekendgemaakt

Royal Bank of Scotland – niet bekendgemaakt

Banco Santander -Niet bekendgemaakt

Morgan Stanley – niet bekendgemaakt

Wachovia-niet bekendgemaakt

Bank of America- niet bekendgemaakt

Lloyds Banking Group – niet bekendgemaakt

Ik vind het interessant dat Goldman Sachs een van de grootste begunstigden was van het geld dat Amerikaanse belastingbetalers aan AIG gaven om buitenlandse banken te redden. Onze huidige minister van Financiën, Henry Paulson, de voormalige CEO van Goldman Sachs, heeft een nettowaarde van meer dan $ 700 miljoen dollar en heeft ongetwijfeld nog steeds miljoenen aandelen van Goldman Sachs. Heeft hij toezicht gehouden op een persoonlijke reddingsoperatie voor zichzelf ten koste van het geld van de Amerikaanse belastingbetaler dat zou worden gebruikt om buitenlandse banken te redden? De rest van de buitenlandse banken zal het van AIG ontvangen bedrag niet bekendmaken dat afkomstig is van Amerikaanse belastingbetalers, maar met toenemende politieke druk zal die deur elke dag open gaan en we zullen allemaal een glimp opvangen van hoe de FAT CAT BANKERS de wereld hebben gegijzeld wanneer de “geheimhouding” wordt verbrijzeld.

Voor het grootste deel hebben de banken die in dit artikel worden genoemd, de wereldeconomie in de huidige grote ineenstortingsmodus gebracht. Ze deden het bewust door richtlijnen uit te vaardigen voor leningen die riskant en giftig waren en waarvan ze in de meeste gevallen wisten dat ze slecht zouden worden. Ze verwachtten dat de vastgoedprijzen zouden blijven stijgen, zodat de lener deze giftige leningen gewoon kon blijven herfinancieren in andere leningen die hun FAT CAT BANKER-zakken zouden blijven vullen.

Als u zich in een moeilijke situatie bevindt met uw huidige lening, of als u een lening heeft waarvan u denkt dat deze bedrieglijk was, is er hoop. Er zijn federale en staatsstatuten in de boeken om Amerikaanse consumenten te beschermen tegen misleidende leenpraktijken. De straffen voor het overtreden van deze wetten zijn zeer streng en kunnen ertoe leiden dat uw hypotheekbetaling met honderden dollars per maand wordt verlaagd, u de hoofdsom van uw lening met honderdduizenden dollars kunt verlagen en als de overtredingen ernstig genoeg zijn, kunt u kan zelfs een geldelijke schadevergoeding worden toegekend voor schendingen van deze federale en staatsstatuten.

Als de regering van de Verenigde Staten belastinggeld gaat afnemen en buitenlandse banken en de rest van de wereld gaat redden, ben ik er sterk van overtuigd dat als u door een makelaar, geldschieter of bank zou worden geprofiteerd, u al uw opties zou moeten onderzoeken. U zult versteld staan ​​van de mogelijkheden die tot uw beschikking staan. De spelers in het hypotheekspel in de Verenigde Staten hebben zoveel fraude gepleegd en zoveel federale en staatsregels en voorschriften overtreden, de kans is zeer groot dat u in aanmerking komt voor aanzienlijke verlichting en iets terugkrijgt voor uw verspilde belastinggeld dat is naar het buitenland gestuurd om buitenlandse banken en instellingen te redden.