Alles wat u moet weten over home equity-leningen

We weten allemaal wat leningen zijn en hoe banken functioneren bij het verstrekken van een lening. Een lening met eigen vermogen is anders, omdat uw huis een hypotheek heeft op de bank. Deze lening is in feite een soort lening waarmee u geld kunt lenen met uw huis als onderpand. Het is een forfaitair bedrag dat u binnen een bepaalde periode aflost, inclusief vaste rentetarieven en maandelijkse betalingen. Deze lening is een soort tweede hypotheek. Uw eerste hypotheek is de hypotheek waarmee u uw huis koopt. Laten we eens kijken naar de voordelen van deze leningen en de risico’s die eraan verbonden zijn.

Voordelen van home equity-leningen

1. Ze hebben idealiter een lage rente of APR (jaarlijks percentage)

2. Ze zijn gemakkelijker te kwalificeren voor het geval u financieel onstabiel bent

3. Rentetarieven op hypotheken kunnen fiscaal aftrekbaar zijn

4. Hiermee kunt u relatief veel geld lenen

U kunt gebruikmaken van deze voordelen op deze leningen, aangezien het ‘veilige’ leningen zijn die banken aan hun klanten kunnen verstrekken, aangezien de lening door uw huis als onderpand wordt gedekt. Als u het bedrag niet terugbetaalt, kan de bank een claim op uw huis leggen, het verkopen en het geld terugvorderen.

Gebruik van home equity-leningen

U kunt deze lening voor verschillende doeleinden gebruiken. Het zou ideaal zijn om het te gebruiken voor een doel met grotere voordelen, aangezien u uw huis als onderpand hebt gebruikt. Veelvoorkomende toepassingen van home equity-leningen zijn:

1. Renoveer of verbouw uw bestaande huis

2. Verzamel fonds om in een ander huis of land te investeren

3. Betaal voor middelbare school/universiteit/andere educatieve doeleinden

4. Combineer hoogrentende schulden

Hoe u de beste opties voor home equity-leningen kunt vinden

Het wordt altijd aangeraden om rond te kijken voordat u een bepaalde optie voor een lening met eigen vermogen vaststelt. Wat u kunt doen is:

1. Controleer met betrekking tot dergelijke leningen bij banken, makelaars, kredietverenigingen

2. Zorg ervoor dat uw financiële gegevens en bankafschriften up-to-date zijn (zorg er ook voor dat ze aangeven dat u financieel stabiel bent)

3. Vergelijk de voor- en nadelen van hypotheken uit verschillende bronnen

De betrokken risico’s

Het meest voor de hand liggende risico met betrekking tot deze leningen is de mogelijkheid dat u uw huis verliest, in het geval dat u het bedrag niet aan de bank betaalt. Ook zijn er nogal wat oplichtingspraktijken waarbij huiseigenaren uit hun eigendom worden gelokt of van geld worden beroofd. Om een ​​van de twee te vermijden, moet u een grondige antecedentenonderzoek doen bij de bank waarmee u te maken heeft en ervoor zorgen dat alles legitiem is.