Alles wat u moet weten over de financiering van een 2-wielerlening

Met een groeiende vraag in semi-stedelijke en landelijke gebieden, is de tweewielerindustrie een snelgroeiende sector. De industrie wordt geschat op Rs.6, 000-Rs.7, 000 crore groot. Dit betekent dat er volop kansen zijn voor financieringsmaatschappijen voor tweewielers. Vroeger was er weinig kennis over financiering voor een tweewieler, maar met de toenemende penetratie van financiële instellingen in het hele land is het mogelijk geworden om snel en gemakkelijk een financiering voor tweewielers te krijgen.

Het is gemakkelijk geworden om een ​​lening voor tweewielers te financieren. De geschiktheidscriteria, documentatievereiste en het proces zijn hieronder vermeld:

Geschiktheid:

Personen boven de 18 jaar.
Personen in loondienst die langer dan een jaar in dienst zijn.
Ondernemers die al meer dan een jaar een bedrijf runnen.

Documentatie:

Identiteitsbewijs
Adres bevestiging
Inkomen bewijs
Geldige KYC-documenten
Pasfoto’s op paspoortformaat

Procedure:

Om een ​​lening voor tweewielers aan te vragen, moet de aanvrager de markt verkennen voor verschillende banken en financiële instellingen die de lening aanbieden. Op basis van de algemene voorwaarden van de respectieve financiële instellingen, moet de aanvrager degene kiezen die aan zijn vereisten voldoet. Het aanvraagproces is snel en transparant. De aanvrager moet voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor de lening. Verder moet de aanvrager het aanvraagformulier indienen en de vereiste documenten aan de financiële instelling verstrekken. De klantmanagers zijn vriendelijk en begeleiden het hele aanvraagproces. De aanvraag wordt binnen 48 tot 72 uur verwerkt en de lening wordt binnen de kortste keren goedgekeurd.

Het is raadzaam om een ​​lening aan te vragen bij een betrouwbare financiële instelling. Ze bieden flexibele looptijden en gemakkelijke terugbetalingsopties. Met een lage rente en een flexibele aflossingstermijn is het kopen van een tweewieler snel en eenvoudig geworden. Personen met een positieve kredietgeschiedenis kunnen de lening sneller goedgekeurd krijgen en komen ook in aanmerking voor de speciale regelingen. Zodra het geleende bedrag is uitbetaald, is het niet mogelijk om de looptijd en het bedrag te wijzigen, daarom is het belangrijk om goed over de leningaanvraag te denken en genoegen te nemen met een terugbetalingstermijn die mogelijk is op basis van het maandelijkse inkomen van de aanvrager. Financiële instellingen bieden op maat gemaakte oplossingen aan de aanvragers op basis van hun behoeften. Afhankelijk van het aan te schaffen type tweewieler wordt het leenbedrag gesanctioneerd.

De aanvrager hoeft slechts een klein bedrag als aanbetaling te betalen en het saldo kan worden omgezet in een lening op twee wielen die in eenvoudige maandelijkse termijnen moet worden terugbetaald. Tot 95% van de wegprijs van het voertuig is beschikbaar als lening aan de aanvrager en de aflossingstermijn varieert van 12 tot 48 maanden. Met de toenemende vraag van tweewielers in het hele land, bieden banken en financiële instellingen leningen aan die voldoen aan de eisen van de consumenten en zij regelen ook de voorwaarden dienovereenkomstig.