Alles wat u moet weten om uw eigen krediet te herstellen!

Ik ga je leren hoe je je tegoed kunt fixen. Ik ga niet alles wat ik weet met u delen over modellen of algoritmen voor kredietscores, maar ik ga het proces wel met u delen. Ik doe dit omdat ik wil dat u weet wat u doet wanneer u uw tegoed vaststelt. Als je een slechte kredietwaardigheid hebt en een doe-het-zelver bent, is dit artikel iets voor jou. Ik ga alles in dit artikel van A tot Z behandelen.

Het eerste dat u moet doen, is uw kredietwaardigheid controleren op inconsistenties. Een volledige 79% van de kredietrapporten heeft een of andere fout. Gevallen van verkeerde of gestolen identiteit, dezelfde of soortgelijke namen die op het verkeerde rapport worden vermeld, onjuiste bedragen, dubbele rekeningen en vele andere vormen van fouten die worden gerapporteerd op kredietprofielen zijn er in overvloed. Bekijk uw kredietrapport zeer zorgvuldig op zoek naar inconsistenties zoals hierboven vermeld.

Zodra u de fouten hebt geïdentificeerd die u wilt corrigeren, is het tijd om door te gaan naar de volgende stap. U zult die items willen betwisten met de drie grote kredietbureaus. Schrijf elk van de drie kredietbureaus een brief waarin u hen uitlegt wat u denkt dat de fout is en vraag hen om het item dat ten onrechte wordt gerapporteerd uit uw kredietrapport te verwijderen. Een goede opmaak is een belangrijk ingrediënt voor een goede afhandeling van uw geschil. De kredietbureaus zullen ervoor willen zorgen dat u bent wie u zegt dat u bent. Daarom moet u uw geschilbrieven altijd overleggen met een kopie van uw rijbewijs en een nota met uw adres erop (zoals een energierekening). Als je onlangs bent verhuisd, willen ze misschien extra verificatie zien, dus voeg een loonstrookje, socialezekerheidskaart of W2-formulier toe.

Er is geen garantie dat het betwisten van een item leidt tot verwijdering van dat item uit uw kredietprofiel. Als het item echt ten onrechte wordt gerapporteerd, is de kans groot dat het wordt verwijderd. Crediteuren hebben 30 dagen de tijd om een ​​account dat is betwist te valideren, anders wordt het automatisch verwijderd. Als een item is gevalideerd maar u zeker weet dat het ten onrechte wordt gerapporteerd, kunt u de validatie aanvechten. Dat proces begint met het opvragen van de documentatie bij de kredietbureaus die de schuldeiser heeft gebruikt om de rekening te valideren. Een goed voorbeeld is als een bedrag onjuist wordt gerapporteerd. Bijvoorbeeld als je een rekening hebt afbetaald, maar het nog steeds een verschuldigd bedrag weergeeft. Zorg in dat geval voor een gedateerd bewijs van uw kwijting van de schuldverplichting ter vergelijking met de documentatie die voor validatie is gebruikt, waaruit kan blijken dat de validatie gedateerd is.

Als u een item niet kunt laten verwijderen via het geschilproces, is de kans groot dat het incassobureau of de schuldeiser soepeler is en bereid is om te onderhandelen nadat een item is betwist, de validatie is aangevochten of momenteel in het geding is. Als laatste redmiddel kunt u proberen om met de schuldeiser te onderhandelen over een schikking; dit is alleen als u het item op geen enkele andere manier kunt laten verwijderen. Er zijn hier echter een paar basisregels waarmee u rekening moet houden. Nogmaals, als u zeker weet dat het item onjuist wordt gerapporteerd of niet helemaal van u is; erken niet dat de schuld van u is.

Het eerste dat u moet vragen wanneer de schuldeiser de telefoon opneemt, is dat de agent terugkomt op een niet-opgenomen lijn. U hebt het recht om op een niet-opgenomen lijn te spreken en over het algemeen zal de agent u graag van dienst zijn. Hij of zij zal u even in de wacht zetten en terugkomen op een lijn die niet wordt opgenomen. Zodra ze weer aan de lijn zijn, vertel je ze dat je belt over rekeningnummer (vul rekeningnummer in). Als u de eigendom van de schuld erkent, zou dat de verjaringstermijn kunnen herstarten tot 0 dagen sinds de laatste datum van activiteit. Het is belangrijk om die erkenning niet te doen als u niet tot overeenstemming kunt komen. Het is niet ongebruikelijk om de schikking te verlagen tot ongeveer 40% of 40 cent op de dollar. Incasso’s en winst- en verliesrekeningen komen zeven jaar na de laatste activiteit vanzelf uit, terwijl in faillissement geloosde posten in 10 jaar verschijnen.

Het verwijderen van slecht krediet van uw kredietprofiel is de eerste stap bij het vaststellen van het herstellen van uw krediet. De volgende stap is het herstellen van krediet. Soms, wanneer u in korte tijd veel wijzigingen aan uw kredietprofiel aanbrengt, ziet u mogelijk een dip in uw kredietscore in de eerste maand daarna. De reden hiervoor is dat terwijl u afwijkende items verwijdert, u ook de transactiegeschiedenis verwijdert. Dit is normaal en het zal in de volgende maand herstellen, zolang u een aantal nieuwe handelslijnen (kredietrekening) hebt aangemaakt.

Degenen met een perfecte kredietwaardigheid hebben meerdere doorgewinterde handelslijnen die variëren in type. Meestal een doorlopend account, een lening op afbetaling of twee, en een afgeschreven lening zoals een hypotheek. Hoe meer doorgewinterde een handelslijn is, hoe meer gewogen deze zal zijn op uw kredietrapport. Als u de mogelijkheid heeft om een ​​vriend of familielid u toe te voegen als geautoriseerde gebruiker op een doorgewinterde handelslijn, zal dit het tijdsbestek waarin u uw kredietscore kunt verhogen, versnellen. Met een schone lei zou je de komende maanden echter nog steeds in staat moeten zijn om je score aanzienlijk te verhogen.

Open om te beginnen een aantal creditcardrekeningen. U wilt uw vragen beperken tot niet meer dan 3 in een periode van 6 maanden. Om die reden is het een goed idee om, als u contant geld bij de hand heeft, te beginnen met beveiligde creditcards. Beveiligde kaarten worden geleverd met een gegarandeerde goedkeuring en vereisen geen krediettrekking, zodat u de vragen over uw account kunt beperken. Een andere geweldige optie is Aarons Sales & Lease; zij zijn het enige verhuurbedrijf waarvan ik op de hoogte ben dat dit rapporteert aan alle 3 grote kredietbureaus. Probeer bij het aangaan van een nieuw krediet uw nieuwe kredietvragen zoveel mogelijk te beperken.

Nadat u een aantal nieuwe creditcardaccounts heeft aangemaakt, moet u ervoor zorgen dat deze open en actief zijn. U wilt de kaarten gebruiken om een ​​positieve transactiegeschiedenis op te bouwen. Tegelijkertijd moet u ze zorgvuldig gebruiken om uw kredietgebruik te maximaliseren. Overschrijd nooit 30 procent van het beschikbare saldo, want dat is de goede plek waar uw account open en actief is, terwijl u toch een groot percentage van het beschikbare tegoed behoudt. Het is een goed idee om één of twee keer per maand een kleine aankoop te doen en vervolgens uw rekening te betalen nadat u deze per post heeft ontvangen om ervoor te zorgen dat deze wordt geplaatst en de activiteit op de rekening wordt weergegeven op uw kredietprofiel.

Er komt veel meer bij kijken dan de informatie die ik hier heb gegeven. Er zijn specifieke berekeningen die we kunnen doen op basis van kredietscoremodellen waarmee we scores met bepaalde tussenpozen kunnen schatten. Maar om compliant te blijven, noem ik nooit tijdschema’s of garanties omdat er altijd variabelen zijn die het werk dat we doen kunnen verstoren. De informatie die hier wordt verstrekt, is meer dan genoeg om uit te gaan en uw eigen tegoed vast te stellen. Wat dat betreft kunnen wij niets doen dat u zelf niet kunt doen. U kunt de stappen volgen die in dit artikel worden beschreven en uw tegoed herstellen.

Als u geen tijd heeft om het werk in dit proces te stoppen of het liever aan de professionals overlaat, zijn wij er om u te helpen. Northern Finance Group heeft hoog opgeleide kredietherstelprofessionals in dienst en we zijn bereid om bij elke stap met u samen te werken. Onze tarieven zijn redelijk voor het hoge serviceniveau dat we bieden en we kunnen ervoor zorgen dat uw krediet de hoogte bereikt die u nastreeft. Als je krediet is afgewezen en je tegoed zo snel mogelijk moet worden gerepareerd, bel ons dan voor een gratis consult.