Activa en passiva

Het verschil tussen activa en passiva

Een actief is iets dat u geld oplevert, terwijl een actief iets is dat u geld kost.

Laten we daarom enkele voorbeelden bekijken.

Is onroerend goed een actief of een verplichting?

Sommige mensen zeggen misschien dat het een aanwinst is omdat het iets is dat u bezit, maar als u geld schuldig bent aan dat onroerend goed en er geen rendement op krijgt, is het een verplichting omdat het u geld kost.

Is het een troef als u van die woning huur ontvangt?

Alleen als je winst maakt.

Sommige mensen zijn het er niet mee eens om te zeggen: “Het onroerend goed stijgt in waarde na verloop van tijd.”

Laten we niet vergeten dat er tarieven moeten worden betaald plus onderhoudskosten en verzekeringen die moeten worden betaald voor dat onroerend goed, dus het kan u op de lange termijn geld kosten, maar u zult moeten gaan zitten en uw huiswerk doen.

Andere investeringstijden zijn minder gecompliceerd, zoals de aandelenmarkt, dus laten we eens kijken naar andere investeringstypes die activa zijn.

Activa

Uw pensioenfonds

Beleggingsfondsen, ook wel beheerde fondsen genoemd

Andere investeringen

Bedrijf of boerderij

Leer uw geld te investeren in items die snel weer in contanten kunnen worden omgezet; bij sommige investeringen kunt u het activum niet snel weer in contanten omzetten zonder door verschillende hoepels te springen.

Schulden

Alle items waarop geld verschuldigd is en dit zijn uw vorm van vervoer, maar er zijn omstandigheden waarin het een troef kan zijn, bijvoorbeeld als het voertuig als taxi wordt gebruikt, waardoor het een troef is omdat het inkomsten genereert. Dergelijke kosten en het geld dat op het voertuig verschuldigd is, kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Hetzelfde geldt voor elk voertuig dat in een bedrijf wordt gebruikt.

Ook al kan een voertuig dat voor werk- en zakelijke doeleinden wordt gebruikt als een actief worden aangemerkt, het geld dat op dat voertuig verschuldigd is, is een verplichting en zal als zodanig op de rekeningen worden gestort.

De reden waarom zoveel mensen in zo’n slechte financiële toestand verkeren, is dat ze lenen voor spullen in plaats van ervoor te sparen en daarom meer betalen voor dat item in de vorm van rentebetalingen.

Een huisdier kan als een verplichting worden aangemerkt als het u een arm en een been kost om te houden. Denk bijvoorbeeld aan een hond; Ik heb ergens gelezen dat het $ 20.000 kost om een ​​hond tijdens zijn leven te houden. Dat is niet alleen het eten, maar ook dierenartsrekeningen en dergelijke. Een hond kan worden aangemerkt als een verplichting.

Doe een inventarisatie

Voordat u weet waar uw geld naartoe gaat, moet u een inventarisatie maken van al uw uitgaven. Uw eerste prioriteit moet het elimineren van schulden zijn en de lekken in uw uitgaven dichten die u geld kosten. Zo weet u waar u kunt besparen en kunt u dat geld ergens anders terecht.

Het moet uw taak zijn om de verplichtingen te verminderen, wat betekent dat u de schulden moet verminderen, en als u eenmaal spaargeld heeft, kunt u dit gebruiken om uw vermogen op te bouwen. Dit houdt in dat u doelen stelt die uw vermogen vergroten en u niet naar het armenhuis sturen.

Er zijn een aantal aandelenmarktplatforms waar u geld op de markten kunt laten druppelen. Profiteer hiervan, want ze zijn een geweldige manier om uw financiële kennis op te bouwen.