9 tips om te overwegen voordat u een persoonlijke lening aanvraagt

Als u persoonlijke behoeften heeft, kunt u een persoonlijke lening afsluiten. Er is een bepaalde looptijd waarvoor deze leningen worden verstrekt. U moet de lening aflossen zodra de looptijd voorbij is. Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, let dan goed op 9 zaken die hieronder staan.

1. Kies voor de beste deal

U kunt dit type lening voor talloze doeleinden gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld een investering mee doen of de schuld consolideren op uw creditcard. Misschien wilt u ook andere soorten leningen lezen om aan uw behoeften te voldoen.

2. Werk de beste geldschieter

Enkele goede bronnen zijn onder meer online kredietverstrekkers, kredietverenigingen en banken. De voorwaarden en het rentepercentage kunnen verschillen, afhankelijk van de kredietverstrekker die u kiest. Daarom is het beter om rond te kijken en er een te zoeken die aan uw behoeften kan voldoen.

3. Negeer de kleine lettertjes niet

Zorg ervoor dat u de leenvoorwaarden kent. Vergeet niet de kleine lettertjes door te nemen. Op basis van uw budget moet u beslissen of de terugbetalingsvoorwaarden u goed staan. Houd er rekening mee dat u mogelijk ook kosten voor te late betaling moet betalen.

Aangezien kredietverstrekkers worden betaald in de vorm van rente, moet u mogelijk een vergoeding betalen in geval van te late betalingen.

4. Uw kredietwaardigheid moet nauwkeurig zijn

Het rentepercentage dat aan uw persoonlijke lening is gekoppeld, kan verschillen op basis van uw kredietscore. Als u bijvoorbeeld een slechte kredietscore heeft, moet u mogelijk 20% meer rente betalen. Daarom is het een goed idee om ervoor te zorgen dat uw kredietwaardigheid correct is.

5. Houd rekening met de opstartkosten:

Hoewel sommige kredietverstrekkers een lagere rente aanbieden, moet u er rekening mee houden dat ze een speciale vergoeding in rekening kunnen brengen die de rentevoet kan verhogen. Daarom is het beter om een ​​kredietverstrekker met een hoog tarief te gebruiken in plaats van een kredietverstrekker die een opstartvergoeding kan rekenen.

6. Houd rekening met je grenzen

Dit is belangrijk. Vergeet niet om een ​​beter beeld te krijgen van uw financiële situatie voordat u een lening aanvraagt. Met andere woorden, je moet alleen gaan voor een bedrag dat je gemakkelijk kunt terugbetalen.

7. Overweeg de automatische opnames

Tijdens uw onderzoek zult u merken dat sommige geldschieters bereid zijn om prikkels aan te bieden als u hen elke maand toegang geeft tot uw bankrekening voor automatische opname van uw leningbetaling.

8. Terugbetalingen

Als u het moeilijk vindt om uw betalingen te doen, wilt u misschien eens kijken naar de andere opties die u mogelijk heeft. Kunt u de leenvoorwaarden wijzigen? Is de geldschieter klaar voor arbitrage?

9. Variabel tarief of vast tarief

Kunt u een vaste of variabele rente op uw lening kiezen? Meestal kunt u met een lening met variabele rente beginnen met een lagere rente, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Met de stijging van de rente gaat ook de variabele rente omhoog. Hierdoor zult u hogere maandlasten moeten betalen.

Overweeg daarom deze 9 tips voordat je een persoonlijke lening aanvraagt.