8 ideeën om u dichter bij de goedkeuring van een commerciële lening te brengen

2010 was een behoorlijk interessant jaar voor de meeste mensen in de commerciële arena en ik vermoed dat 2011 nog interessanter zal worden. Velen van ons in de financiële sector waren sterk betrokken bij het proces van heropvoeding van klanten. En als je je afvraagt ​​waarom, hier is de reden. In de afgelopen tien jaar is er een overvloed aan commerciële leningproducten beschikbaar gekomen voor beleggers. Krediet was voor bijna iedereen toegankelijk, de kredietverleningsrichtlijnen waren soepel met beperkte documentatie, de waarde van onroerend goed werd kunstmatig opgedreven en de rentetarieven werden door de centrale bank naar hun laagste punt in decennia gedreven. Maar niets duurt voor altijd en dat is ook het geval met het gemakkelijke krediettijdperk. Een van de verschillen tussen gisteren en vandaag is dat banken toen wedijverden om klanten, terwijl klanten tegenwoordig om geld streden.

Ik hoor vaak de “Maar ik hoefde dit niet te doen toen ik voor het laatst een commerciële lening aanvroeg”, dus ik dacht eraan om een ​​paar goede ideeën op te schrijven van de kant van de geldschieter. Heb daarom geduld en bewandel een paar minuten met mij het pad dat voor u zou kunnen leiden tot goedkeuring van een lening. Of u nu klaar bent om een ​​nieuw commercieel onroerend goed te kopen of uw huidige lening moet herfinancieren, de volgende ideeën zullen voor u van pas komen. Dus laten we beginnen met wie je gaat benaderen en hoe selectief je moet zijn in je beslissing.

Idee #1 — Tegenwoordig zijn er nog steeds genoeg levensvatbare kredietverstrekkers die leningen verstrekken via makelaars. Makelaars worden gezien als de poortwachters van het koninkrijk. Een goede makelaar weet of uw transactie haalbaar is en hij weet hoe hij een leningpakket moet presenteren dat de tijd van de geldschieter waardig is. U kunt profiteren van de ervaring van een ervaren makelaar, omdat hij weet welke geldschieter belangstelling heeft voor uw specifieke transactiebehoefte. Ik weet dat bankiers hun best hebben gedaan om de reputatie van de makelaars te beschadigen, maar veel eerlijke en hardwerkende makelaars zijn nog steeds bereid om buiten kantooruren en in het weekend te werken om een ​​oplossing voor u te vinden. Hoeveel bankiers heeft u na 17.00 uur kunnen bereiken? Trouwens, bankiers houden van hun gegarandeerde salarissen plus commissievergoeding, terwijl makelaars pas een salaris betalen als de leningen van hun klanten zijn afgesloten. Het komt erop neer dat u zich wilt associëren met eerlijke en ervaren professionals. En ga er niet altijd vanuit dat de verwijzing van een vriend uw beste optie zou zijn. Ik heb ooit een aannemer gebruikt die sterk werd aanbevolen door mijn dierbare buurman. Nou, laat me zeggen dat het geen happy end was.

Idee #2 — Evalueer uw professionele adviseur. Is er een goede communicatie tussen jullie beiden? Luistert hij of praat hij de hele tijd? Gebruik je instinct, als iets niet klopt, weet je het meteen. Het belangrijkste is dat hij je alles vertelt wat je wilt horen? Als dat zo is, is de kans groot dat u zich op dit moment goed voelt, maar dat uw lening daardoor niet wordt goedgekeurd. Het is de taak van een professional om realistische verwachtingen te scheppen voor zijn klanten en vaak betekent dat dat je dingen hoort die je niet wilt horen. Onthoud dat in tijden waarin geld schaars is, het niet ongewoon is om uitdagingen te verwachten. Verwacht veel vragen en wees voorbereid met antwoorden.

Idee #3 — Als je uiteindelijk met een makelaar gaat werken, heeft hij dan sterke relaties met een paar levensvatbare geldschieters? Directe relaties met geldschieters zijn van vitaal belang en u wilt er zeker van zijn dat uw makelaar uw lening niet via een makelaarsketen naar een geldschieter stuurt. Lenders kunnen er meteen achter komen of uw pakket rechtstreeks van uw makelaar of van een serie makelaars afkomstig is. Een leenpakket dat via een daisy chain wordt ingediend, wordt door kredietverstrekkers niet serieus genomen.

Idee #4 — Verwacht geen exacte tarieven en voorwaarden voor uw lening op basis van mondelinge communicatie met uw hypotheekprofessional. U kunt misschien een idee krijgen, maar vat het niet op als vaststaand. Uw arts zal u geen diagnose stellen over uw gezondheid zonder de juiste screenings en tests. Noch zal een makelaar of een geldschieter u de voorwaarden en tarieven van uw lening verstrekken zonder een goed gedocumenteerd pakket.

Idee #5 — Wanneer je het proces start, zorg er dan voor dat je klaar bent om verder te gaan. De informatie die u vandaag krijgt, kan morgen veranderen. Tegelijkertijd wachten kredietverstrekkers niet op degenen die er niet klaar voor zijn of niet voorbereid zijn. Onthoud dat er tegenwoordig veel concurrentie om geld is en dat kredietverstrekkers efficiënt zijn bij het bekijken van pakketten van actieve kredietnemers. Houd er rekening mee dat een goede makelaar ook zijn relatie met zijn kredietverstrekkers niet wil verpesten boven passieve kredietnemers. De relatie tussen geldschieter en makelaar kost tijd en moeite om op te bouwen en het kan verloren gaan als de leners achter een paar deals niet volledig toegewijd zijn. Goede makelaars hechten veel waarde aan de beperkte financieringsbronnen, daarom zullen ze niet bereid zijn om de kredietverstrekkerrelatie in gevaar te brengen.

Idee #6 — Wees eerlijk met uw adviseur. Vertel hem de sterkte van uw transactie en eventuele problemen. Als uw kredietwaardigheid niet de beste is, laat het hem dan weten, maar besteed geen half uur aan het rechtvaardigen van uw lage kredietscore. Als uw lokale bank uw lening heeft geweigerd, vertel hem dan waarom. Het laatste wat u zou willen doen, is weken wachten tot de geldschieter of makelaar erachter komt wat ze vooraf van u hadden kunnen weten.

Idee #7 — Wees bereid om heel veel documentatie te verstrekken. Als u dat niet bent, geloof me dan, andere leners wel. Kredietverstrekkers houden van goed gedocumenteerde pakketten. Zie uw adviseur als uw advocaat die uw dossier samenstelt om uw zaak voor de rechter te bewijzen. Bovendien moet uw pakket zinvol zijn, professioneel worden gedaan en voldoende bewijs bevatten om uw behoefte aan geld te onderbouwen. Een geldschieter zal bijvoorbeeld niet een heel pakket beoordelen als uw samenvatting van het project vaag is. Daarom zou een ervaren adviseur u om een ​​gedetailleerde lijst van documenten moeten vragen die u bereid moet zijn te verstrekken.

Idee #8 — Werk niet met meer dan één consultant tegelijk. Praat met enkelen, ontdek waar ze van gemaakt zijn en wat ze voor je kunnen doen, maar uiteindelijk wil je het beperken tot één. U zult er op lange termijn zeker profijt van hebben door een sterke zakelijke relatie op te bouwen met iemand die niet op zoek is naar snel geld. De relatie is tweerichtingsverkeer, net zoals u respect van uw adviseur verwacht, verwacht uw adviseur dat ook van u. En vergeet niet dat degene die een grotere kans heeft om uw lening af te sluiten, niet noodzakelijk degene is die u vertelt wat u wilt horen. Ik verloor een flink aantal deals omdat ik gewoon in realistische bewoordingen sprak. Het is beter te overschatten dan te onderschatten. En vanuit het standpunt van de consument zou ik liever de feiten van tevoren leren kennen en ze evalueren voordat ik een beslissing neem.

De hierboven vermelde ideeën garanderen niet noodzakelijkerwijs een leninggoedkeuring voor uw transactie. Uw transactie moet levensvatbaar zijn, vooral tijdens de huidige harde kredietvoorwaarden. Een uitstekende leningadviseur zal u hoogstwaarschijnlijk tijd besparen en u frustratie besparen als uw deal geen kans maakt. Hij zal nu aanbevelingen doen om u te helpen met toekomstige mogelijke transacties. En als uw deal financierbaar is, zal hij u er een van de beste leningen voor geven. Ik wens u veel succes en voorspoed en hoop dat mijn ideeën u een stap verder zullen brengen bij het behalen van uw beleggingsdoelen!