8 belangrijkste factoren bij het vergelijken van kortlopende leningen

Tegenwoordig kun je leningen krijgen van banken en particuliere kredietverstrekkers. Wanneer u echter een lening aanvraagt, moet u een paar belangrijke dingen in acht nemen die u kunnen helpen bij het vergelijken van kortlopende leningen. Hieronder staan ​​8 factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een leningvergelijking.

Soort lening

Allereerst moet u nadenken over het type lening dat u nodig heeft. Voor een kortlopende persoonlijke lening hoeft u uw onderpanddeposito’s niet in te dienen. Het enige wat u hoeft te doen is uw inkomensverklaringen en zakelijke bewijzen te tonen.

Aan de andere kant is het voor een zakelijke lening belangrijk om het doel te vermelden, ongeacht de looptijd van de lening.

U moet het doel van uw geleende bedrag analyseren. De lening kan om verschillende redenen worden aangegaan. Het kan een huwelijkslening, vakantielening, betaaldaglening, studielening, enz. zijn. Kies zorgvuldig met betrekking tot uw behoeften en vereisten.

Rente

Een andere factor om te overwegen bij het maken van de vergelijking is de rentevoet. Verschillende particuliere kredietverstrekkers en banken bieden verschillende rentetarieven. Als uw kredietwaardigheid slecht is, kunt u een hogere rente in rekening brengen. Daarom is het noodzakelijk om leningen te vergelijken voordat u genoegen neemt met uw definitieve optie.

Looptijd lening

Meestal vragen mensen een kortetermijnlening aan omdat ze hun kortetermijn- of onmiddellijke geldproblemen moeten vervullen. Het enige wat ze doen is het geld gebruiken en het binnen 12 maanden terugbetalen. Maar als u een lening met een lage rente vindt, kunt u de EMI berekenen en deze vervolgens vergelijken met de andere leningen. Het is niet nodig dat iemand moet kiezen voor een lening met een looptijd van 12 maanden. De lener kan de ambtstermijn bepalen, afhankelijk van de betaalbaarheid van de terugbetaling.

Verborgen kosten

Zorg ervoor dat u alle kosten kent wanneer u een kortlopende lening aanvraagt. Meestal rekenen kredietverstrekkers vele soorten voorschotkosten, zoals kosten voor kredietrapporten, verwerkingskosten, administratiekosten, acceptatiekosten, taxatie- en oprichtingskosten. In het ideale geval wilt u deze kosten misschien vermijden. Kies een makelaar of geldschieter die geen voorrijkosten in rekening brengt, omdat dit u zal helpen geld te besparen.

Aanbetaling

Voor kortlopende leningen kan het zijn dat u een aanbetaling moet doen. Hoewel deze leningen geen aanbetaling vereisen, vereisen woningkredieten of autoleningen wel een vooruitbetaling. Dit bedrag ligt doorgaans tussen de 5 en 10% van het geleende bedrag.

Sommige kredietverstrekkers kunnen ook 100% financieringsfaciliteit bieden. In dat geval moet u mogelijk extra rente betalen. Daarom moet u het bedrag aan rente berekenen en vergelijken en vervolgens een keuze maken.

Terugbetaling

Zorg ervoor dat u uw terugbetalingscapaciteit in kaart brengt voordat u een kortlopende lening aanvraagt. Mogelijk moet u een enorm bedrag aan EMI betalen en uw terugbetalingscapaciteit berekenen. Het is verstandig om de aflossingsstrategie in kaart te brengen, omdat onregelmatig betalingsgedrag de credit score schaadt.

Kredietbeoordeling

Uw kredietwaardigheid speelt een belangrijke rol als het gaat om het krijgen van een kortlopende lening. Als u een slechte kredietscore heeft, zorg er dan voor dat u eerst aan uw kredietwaardigheid werkt. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw belastingadviseur, aangezien hij u kan helpen bij het opbouwen van uw credit score. Als een geldschieter ondanks uw lage kredietwaardigheid een lagere rente in rekening brengt, ga dan met hen mee. Ook zullen regelmatige terugbetalingen van de lening op tijd en volledig helpen bij het opbouwen van de kredietscore.

Beveiligde lening

Gedekte leningen kunnen voor u een goede keuze zijn als u uw lening binnen 12 maanden kunt terugbetalen. Zorg er in dit geval voor dat u uw eigendomspapieren of activa hypotheken bij de leningverstrekker. Als het klaar is, wordt uw lening binnen een paar dagen uitbetaald.

Dus als je een lening op korte termijn nodig hebt, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de 8 factoren die in dit artikel worden beschreven. Ze helpen u het juiste type lening te krijgen en voorkomen tegelijkertijd de meest voorkomende fouten. Ik hoop dat je met deze tips het juiste type kortlopende lening kunt krijgen.