7 veelvoorkomende redenen voor afwijzing van persoonlijke leningen

Persoonlijke leningen worden ongedekte leningen genoemd omdat u geen onderpand of zekerheid tegen de lening hoeft te verstrekken. Om die reden doorlopen de kredietverstrekkers elke aanvraag Persoonlijke Lening met een kam met fijne tanden. Als ook maar één factor niet overeenkomt met hun geschiktheidscriteria, wijzen ze de aanvraag af. De banken zouden hun geld niet willen riskeren tenzij ze alles 100% perfect vinden.

Dus als uw aanvraag is afgewezen, is dit hoogstwaarschijnlijk vanwege een van deze zeven veelvoorkomende redenen:

1. Uw kredietscore

Heeft u uw EMI’s en creditcardrekeningen op tijd betaald? Als er een kans bestaat dat u in gebreke bent gebleven bij het betalen van uw betalingsrekening, kan uw kredietscore slecht zijn. Een lage kredietscore ziet er niet goed uit op uw financiële profiel. Als uw trackrecord negatief is, weten de banken dat u ook in de toekomst in gebreke blijft. Zo krijgen de banken een sterke reden om uw leningaanvraag af te wijzen.

Uw aanvraag voor een persoonlijke lening kan worden afgewezen, zelfs als u geen financiële producten zoals een lening of een creditcard bezit. Het betekent dat u een magere kredietgeschiedenis heeft waardoor kredietverstrekkers aarzelen om uw lening goed te keuren.

2. Hoge schulden

Uw schuld / inkomensverhouding is erg belangrijk voor de kredietverstrekkers. Als je te veel leningen hebt lopen en bijna 40% tot 50% van je inkomen gaat naar aflossingen, dan willen de banken je misschien niet nog een lening aanbieden. Te veel leningen zullen ervoor zorgen dat ze zich afvragen of u ze wel of niet kunt terugbetalen. Op een gegeven moment wordt uw inkomen onvoldoende en gaat u in gebreke. Het is dus slimmer om een ​​of twee leningen af ​​te ronden voordat u weer een lening aanvraagt.

3. Instabiele werkgelegenheid

Als je elk half jaar van baan wisselt, dan is de kans groot dat je leningaanvraag op de afwijzingsstapel belandt. De kredietverstrekkers moeten weten dat je een stabiele baan hebt en een regelmatig inkomen hebt dat de terugbetaling van de lening garandeert. Maar als u vaak van baan verandert, kunnen ze uw stabiliteit niet vertrouwen. Tegenwoordig hebben de meeste banken criteria waarbij je minimaal een jaar in dezelfde baan moet zijn. Alle personen die niet aan deze vereiste voldoen, krijgen een afwijzingsbrief voor hun leningaanvraag.

4. Uw totale inkomen

Als wat u verdient niet genoeg is om de EMI’s te betalen, kunnen de kredietverstrekkers besluiten u geen persoonlijke lening te geven. U moet hun geschiktheidscriteria goed controleren en uzelf evalueren voordat u zich aanmeldt. De meeste banken hebben een minimum inkomenseis waar je aan moet voldoen. Uw inkomen kan niet lager of gelijk zijn aan uw EMI.

5. Onjuiste details in toepassing

Soms komt alles goed en kan je aanvraag toch worden afgewezen. De reden kan zo simpel zijn als verkeerde informatie, een ontbrekend document of een discrepantie met het door u aangeleverde bewijs. Zorg er dus voor dat u zich tijdens het invullen van de aanvraag niet vergist. Controleer alle informatie en alle bewijzen die u bij de bank indient.

U moet ook uw kredietrapport op fouten controleren. U doet misschien niets verkeerd, maar soms kunnen incidenten zoals identiteitsdiefstal of verkeerde invoer uw kredietscore verlagen.

6. Te veel afwijzingen

Wist u dat elke leningaanvraag die u indient, wordt geregistreerd bij het kredietbureau? Dus elke keer dat uw leningaanvraag is afgewezen, wordt deze weergegeven in uw kredietrecord en daalt de score. Te vaak toepassen weerspiegelt ook slecht in uw kredietrapport.

7. Juiste leeftijd en werkervaring

Veel banken hebben strikte regels met betrekking tot de leeftijd van de kredietaanvrager en het aantal jaren dienstverband. Meestal moet u een totale werkervaring hebben van minimaal twee jaar voordat u een Persoonlijke Lening kunt aanvragen. Evenzo moet u minimaal 21 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor de lening. De maximale leeftijd is de pensioenleeftijd of 65 jaar.

Opsommen

Er is geen garantie dat uw leningaanvraag wordt goedgekeurd. Deze hierboven gegeven fouten zijn de meest voorkomende fouten en u moet uw best doen om ze te vermijden. Als u van plan bent om een ​​Persoonlijke Lening aan te vragen, houd dan uw kredietgeschiedenis schoon en verstrek de juiste informatie. Toch is het aan de geschiktheidscriteria van de verkoper of u de lening krijgt of niet. Het enige dat u kunt doen, is deze eenvoudige must-dos volgen.