7 stappen om een ​​zakelijke lening te krijgen

Vóór de harde staking van de Grote Recessie was het een stuk gemakkelijker om zakelijke leningen te krijgen. Voordat de kredietverstrekker u de lening kan verstrekken, moet u aan bepaalde eisen voldoen. Hieronder vindt u 7 stappen die u mogelijk wilt volgen bij het aanvragen van zakelijke leningen. Lees verder.

Ontwikkel een relatie met de geldschieter

Voordat u de lening zelfs maar nodig heeft, wilt u misschien een relatie met de geldschieter ontwikkelen. De belangrijkste mensen moeten vertrouwd raken met uw bedrijf. Houd er rekening mee dat kredietverstrekkers graag zaken doen met betrouwbare mensen. Laat ze dus zoveel mogelijk weten over uw bedrijf.

Doel van het geld

Misschien wilt u zelf bepalen voor welk doel u de lening hebt aangevraagd. Zorg ervoor dat je een lening gaat afsluiten voor een goed doel. U kunt bijvoorbeeld een lening krijgen om apparatuur, onroerend goed of software te kopen. Het is echter geen goed idee om een ​​lening aan te gaan om verliezen te financieren of om onbelangrijke bedrijfsmiddelen te verwerven.

Bedrijfs benodigdheden

Misschien wilt u een inschatting maken van hoeveel geld uw bedrijf nodig heeft. Als u een klein bedrijf heeft, wilt u misschien geen grote lening aanvragen. Zorg er echter voor dat u het geld dat u nodig heeft om uw bedrijf draaiende te houden niet onderschat. Zowel onderschatting als overschatting kan op den duur problemen veroorzaken.

Kredietwaardigheid

Meestal houden kredietverstrekkers rekening met het persoonlijke krediet van een zakenman voordat ze de lening verstrekken. Zorg dus voor een goede kredietwaardigheid. Als je een slechte beoordeling hebt, zorg er dan voor dat je eraan werkt om het een goede reputatie te geven.

De geldschieter vinden

Misschien wilt u meer lezen over het type geldschieter dat het beste bij uw zakelijke behoeften past. Voor conventionele leningen kunt u terecht bij commerciële banken. Hun parameters zijn echter strikt. Niet-bancaire kredietverstrekkers is een andere optie die u kunt overwegen. Dan zijn er regiospecifieke kredietverstrekkers, waaronder banken en andere instituten die geïnteresseerd zijn in economische ontwikkeling in die gebieden. Ten slotte kunt u crowdfunding-websites bekijken, vooral als uw kapitaalbehoeften niet meer dan $ 10.000 bedragen. Voor contactadvertenties kunt u ook kijken op peer-to-peer websites, zoals The Lending Club en Prosper.

Lening aanvraag pakket

Misschien wilt u het aanvraagpakket voor de lening klaarzetten. Hieronder vallen ook de aangeleverde documenten om een ​​zakelijke lening aan te vragen. Over het algemeen omvat het een bedrijfsplan, winst- en verliesrekeningen, balansen en kasstroomoverzichten, om er maar een paar te noemen. Houd er rekening mee dat kredietverstrekkers ook uw sociale-mediapagina’s kunnen bekijken terwijl ze hun onderzoek doen.

Wacht even

Nadat u de vereiste documenten heeft ingediend, moet u mogelijk 15 tot 30 dagen wachten op een reactie van de kredietverstrekker. U kunt wekelijks inchecken voor een update. Meestal kunnen kredietverstrekkers aanvullende documenten nodig hebben voordat ze de lening verstrekken.

Dus als je erover hebt nagedacht om een ​​zakelijke lening aan te vragen, raden we je aan de stappen te volgen die in dit artikel worden uitgelegd.