7 manieren om uw kredietwaardigheid te beschermen en te verbeteren

Uw credit score is goed voor het bedrag aan rente dat u moet betalen voor een lening of een creditcard. Het verhogen van uw score in slechts een paar punten zal een groot verschil maken in de rente die u voor een aankoop betaalt. Als uw credit score hoog genoeg is, zult u geen probleem hebben om in aanmerking te komen voor de beste tarieven en voorwaarden van een geldschieter voor autofinanciering, woningkredieten en leningen voor kleine bedrijven. Hieronder volgen enkele tips over hoe u uw kredietwaardigheid kunt beschermen en verbeteren.

1 – Bestel uw kredietrapport.

Uw kredietscore is gebaseerd op uw kredietrapport, dus u moet beginnen met het bestellen van uw rapporten en ze allemaal op juistheid te controleren. U kunt uw rapporten opvragen bij een dienst als MyFico.com, of afzonderlijk online of telefonisch bestellen bij Equifax, Experian en Trans Union.

2 – Controleer uw kredietrapportinformatie op onjuistheden.

Controleer de identificatiegegevens op naam, burgerservicenummer, geboortedatum en onjuist adres. Zorg ervoor dat oude negatieven en afbetaalde schulden worden verwijderd. Controleer op rekeningen en achterstallige betalingen die niet van u zijn, te late betalingen, afschrijvingen, rechtszaken, vonnissen of betaalde fiscale pandrechten ouder dan zeven jaar. Ook betaalde pandrechten of vonnissen die worden vermeld als onbetaald, dubbele incasso’s, faillissementen die ouder zijn dan tien jaar en eventuele negatieve informatie die niet van u is.

3 – Betaal uw rekeningen altijd op tijd.

Betalingsgeschiedenis maakt meer dan een derde uit van de typische kredietscore. Als u in het verleden rekeningen laat heeft betaald, kunt u uw kredietscore verbeteren door uw rekeningen op tijd te betalen. Kredietverstrekkers zijn op zoek naar elk teken dat u mogelijk in gebreke blijft, en een te late betaling is een goede indicator dat u in financiële moeilijkheden verkeert.

4 – Houd creditcardsaldi laag.

Het dragen van kleinere saldi is de beste manier om uw credit score te verhogen. De score meet hoeveel van uw limiet u op elke creditcard of andere kredietlijn gebruikt, en hoeveel van uw gecombineerde kredietlimieten u op al uw kaarten gebruikt. Binnen 60 dagen kan het afbetalen van creditcardsaldi uw credit score met maar liefst 20 punten verhogen.

5 – Probeer geen creditcards in de winkel te openen.

Hoewel uw eerste kredietrekeningen kunnen dienen om uw kredietgeschiedenis op te bouwen en te verbeteren, komt er een moment dat elke volgende kredietaanvraag uw score kan verlagen. Nieuwe creditcards verminderen de ouderdom van uw kredietgeschiedenis en een creditcard van een warenhuis is geen goed bewijs van kredietwaardigheid. Elke keer dat u een creditcard van een winkelier aanvraagt, wordt uw kredietwinkel gehackt.

6 – Wees conservatief bij het aanvragen van krediet.

Als u ten minste één creditcard van meer dan 2 jaar oud heeft, kunt u uw score met 15 procent verbeteren. Zorg ervoor dat uw kredietrapport alleen wordt gecontroleerd als dat nodig is. Of, als u op zoek bent naar een huis, probeer dan binnen een periode van twee weken een lening aan te vragen. Door het leenproces binnen een periode van twee weken te houden, worden alle zoekopdrachten voor kredietrapporten als één enkel verzoek beschouwd.

7 – Sluit geen creditcards of andere doorlopende rekeningen.

Als u ongebruikte accounts met uitstaande saldi afsluit zonder de schuld af te betalen, verandert uw ‘gebruiksratio’, wat het bedrag is van uw totale schuld gedeeld door uw totale beschikbare krediet. Het verkleint de kloof tussen het krediet dat u gebruikt en het totale krediet dat voor u beschikbaar is, en dat kan uw kredietscore schaden.