7 dingen om te overwegen bij het aanvragen van een betaaldaglening

Als u door moeilijke omstandigheden gaat, klinkt een persoonlijke lening misschien een verleidelijke optie voor u. Maar als u geen ervaren persoon bent, raden we u aan deze optie na lang nadenken te overwegen. Aangezien deze leningen een zeer hoge rente hebben, mogen ze niet worden genomen tenzij u geen andere optie heeft. Hieronder vind je 7 tips die je kunnen helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Financiële kosten

Het bedrag van de lening die u krijgt is een stuk lager dan wat er op de cheque staat. De reden is dat financieringskosten van het bedrag worden afgetrokken, dus u moet een cheque uitschrijven plus deze kosten. Als u dit niet doet, leidt dit tot hogere financiële lasten die u moet betalen. De meeste mensen komen nog meer in de problemen als ze de hoofdsom en de rente niet betalen. Zorg er dus voor dat u weet hoeveel u krijgt en hoeveel u later moet terugbetalen.

Terugbetalen

Als u niet genoeg geld op uw rekening heeft om de lening terug te betalen, kunt u andere opties proberen. U kunt bijvoorbeeld het geleende bedrag verlengen of overwegen een andere persoonlijke lening af te sluiten. Maar houd er rekening mee dat deze nieuwe lening zijn eigen financiële kosten en extra kosten zal hebben. En de extra kosten worden daadwerkelijk gemaakt vanwege te late betaling van het geleende bedrag.

Staatsvoorschriften

In elke staat zijn de regels voor betaaldagleningen anders. Meestal is de termijnlimiet niet meer dan 30 dagen. Het probleem is dat kredietverstrekkers vaak leningen verstrekken met een limiet op langere termijn. In dit geval bent u overgeleverd aan de genade van de geldschieter, een situatie die u misschien niet wilt doormaken.

Cash crunches

Zoals eerder gezegd, is het doel van een persoonlijke lening om een ​​tijdelijke financiële crisis het hoofd te bieden, en we moeten de lening terugbetalen zodra we uit de financiële problemen zijn om hoge rente en kosten te voorkomen.

Het is dus geen goed idee om u te laten verleiden door de “roll-over”-trend, anders moet u aan het eind misschien een enorm bedrag betalen.

Financiële positie

Meestal zijn deze leningen bedoeld voor leners met een lager inkomen, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om uit andere bronnen te lenen. Hierbij is het belangrijk om in gedachten te houden dat kredietverstrekkers meestal geen rekening houden met de financiële positie van degenen die de lening aanvragen. U moet dus beter nadenken voordat u voor deze optie kiest.

Automatisch omrollen

U moet zich ervan bewust zijn dat er enkele leningsites zijn die de neiging hebben om het geleende bedrag automatisch door te rollen. En dan zijn er sites die enkele contractuele overeenkomsten hebben waarin staat dat u, de kredietnemer, geen enkel recht heeft om faillissement aan te vragen of een rechtszaak aan te spannen tegen de kredietgever.

Goedkeuring

Een geweldig kenmerk van betaaldagleningen is dat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn, wat betekent dat het goedkeuringsproces veel eenvoudiger is dan bij andere soorten leningen. Dus de meeste leners vinden ze best verleidelijk, maar je moet voorzichtig zijn en alleen voor deze optie kiezen als je geen andere keuze meer hebt.

Je zou kunnen zeggen dat kiezen voor een persoonlijke lening een goed idee is om een ​​tijdelijke financiële crisis het hoofd te bieden, maar een overhaaste beslissing kan je in grotere problemen brengen. Als u niet voorzichtig genoeg bent, kunt u in een vicieuze cirkel van schulden terechtkomen. Daarom is het beter om de lening terug te betalen zodra u wat extra geld in handen heeft. Hopelijk neemt u deze beslissing, rekening houdend met deze tips.