5 tips om u te helpen uw kredietwaardigheid te verbeteren

Stap 1 – Laat uw tegoed niet overmatig oplopen. Dit wordt beschouwd als een “harde klap” op uw kredietrapport, dat niet alleen wordt vermeld voor bedrijven die uw rapport controleren, maar er is ook een puntaftrek voor elke hit. U krijgt geen boete voor het controleren van uw eigen tegoed, ook wel een “soft hit” genoemd, en het wordt aanbevolen dit te doen. U heeft het recht om eenmaal per 12 maanden uw eigen kredietrapport in te zien via de drie grote bureaus.

Stap 2 – Betaal niet een hele lening in één keer of in korte tijd af. Simpel gezegd, hoe langer u doorlopend krediet actief heeft, hoe beter uw kredietscore zal zijn. Het heeft geen zin om continu auto’s in te ruilen of schuldeisers snel af te betalen. Hoe langer een leentermijn is met tijdige betalingen, hoe beter uw score zal zijn. Elke keer dat u een lening opzegt en een nieuwe start, moet u opnieuw beginnen, en het lijkt erop dat u geen kredietwaardigheid op lange termijn heeft.

Stap 3 – Sluit accounts met hoge limieten die inactief zijn en niet worden gebruikt. Geloof het of niet, dit zal uw credit score verlagen. Een persoon die $ 50.000,00 aan beschikbaar en ongebruikt krediet heeft, wordt een risico. Zorg ervoor dat u de kredietlijn annuleert wanneer u uw kredietrapport controleert en de term ‘inactief’ leest voor de accountstatus.

Stap 4 – Blijf uit de buurt van limieten voor leningen en creditcards. Als je bijvoorbeeld zes creditcards hebt die bijna hun limiet hebben bereikt, heb je geen krediet meer voor je, wat je kredietscore behoorlijk zal verlagen. Hoe verder je van de limieten verwijderd bent, hoe hoger je score zal zijn. Houd er rekening mee dat als u uw limiet overschrijdt, dit wordt gerapporteerd en op uw kredietrapport blijft staan, ongeacht het huidige saldo. Uw hoogste saldo wordt vastgelegd om in de toekomst te kunnen inzien aan mogelijke schuldeisers.

Stap 5 – Het mede ondertekenen van een lening voor iemand anders kan een zeer negatief effect hebben op uw score. Hoewel je alle regels hebt gevolgd en je best hebt gedaan, zal het in strijd zijn met je eigen krediet als de persoon die je medeondertekent op welke manier dan ook in gebreke blijft. Als deze persoon meer dan 30 dagen te laat is, wordt dit gerapporteerd als uw ongeluk. Alle inbeslagnames, executies en incasso’s op naam van iemand anders waarvoor u medeondertekent, tellen tegen u alsof deze schuld van u is. Bescherm uzelf door in de eerste plaats niet mee te ondertekenen.