5 tips om te overwegen bij het herfinancieren van uw hypotheek

Hier zijn 5 tips om te overwegen bij het oversluiten van uw hypotheek.

Is het de juiste zet?

Als de voorwaarden financieel en economisch goed zijn, kunt u overwegen uw hypotheek over te sluiten. Voordat u ingaat op wat een goed idee lijkt, is het het beste om precies te weten wat het herfinancieringsproces is en wat het precies inhoudt. U moet weten dat wanneer u gaat herfinancieren, u vanaf het begin het aanvraagproces voor een lening moet starten, alsof u een nieuw huis koopt. Ga je de lening aan bij een nieuwe kredietverstrekker, sluit je een nieuwe deal, of moet je rondkijken en kijken wat andere kredietverstrekkers aanbieden? De beste persoon om u door wat nu een waar mijnenveld van kredietverstrekkers is, te leiden, is uw hypotheekbemiddelaar. Ze zijn veel beter op de hoogte van het aanbod dan wanneer u urenlang op internet zou speuren naar de beste deals.

Waarom herfinancieren?

Wat zijn uw redenen om te herfinancieren? Er kunnen verschillende redenen zijn. Lagere rente aangeboden? Een verschil van een paar punten in het tarief lijkt misschien klein als je ernaar kijkt, maar die paar punten kunnen je in de loop der jaren duizenden besparen, omdat je aflossingen 15 tot 30 jaar duren voor een typische hypotheek.

Een andere reden waarom sommigen besluiten om te herfinancieren, is om een ​​kortere termijn te krijgen, wat ook duizenden dollars bespaart. Zo heeft het er persoonlijk nooit rooskleuriger uitgezien, werken zowel jij als je partner en is je inkomen hoger. Een wijziging in uw financiële situatie kan dus gebruikt worden om geld te besparen op hogere maandlasten. Omgekeerd kan het zijn dat u op zoek bent naar een lagere maandlast of dat u dat vaste tarief wilt wijzigen in een variabel tarief, of omgekeerd.

Herfinancieringskosten

Er zijn een aantal voor de hand liggende dingen om naar te kijken bij het overwegen van herfinanciering. Een van de eerste dingen zijn de werkelijke kosten van herfinanciering. Kijk naar de kosten die je gaat betalen en deel deze door de maanden van je hypotheek en kijk of er een besparing is als gevolg van de herfinanciering. Soms loop je meteen voor, soms moet je uitzoeken wanneer je het break-even punt bereikt.

Sancties

Staan er boetes in uw hypotheekvoorwaarden als u de hypotheek vervroegd aflost? Kredietverstrekkers houden NIET van vervroegd uitbetaalde hypotheken. Denk eraan, wanneer u herfinanciert, betaalt u de ene lening af en vraagt ​​u een andere volledig nieuwe lening aan. Tel eventuele boetes op bij uw totale kosten voor herfinanciering en bereken dat break-even punt opnieuw. Zorg ervoor dat u in het algemeen geen geld verliest wanneer u herfinanciert.

Uw vermogen

Een belangrijke factor in dit hele proces is het berekenen van het eigen vermogen dat u in uw huis heeft. Een negatief eigen vermogen is wanneer u meer aan het huis verschuldigd bent dan wat het huis waard is. Als u al een aantal jaren in uw woning woont, komt de jaarlijkse waardestijging van uw woning goed van pas. Maar als dit een herfinanciering is die al na korte tijd in uw hypotheek is afgesloten, kunnen prijsschommelingen tegen u hebben gewerkt. Als uw geldschieter minder biedt dan het eigen vermogen, kunt u de herfinanciering niet krijgen, tenzij u natuurlijk het geld heeft om het verschil te betalen. De huidige markten wijzen op een algemene prijsstijging, maar er zijn in de loop van het jaar ook enkele neerwaartse bewegingen geweest en dat kan een negatief effect hebben gehad op de waarde van uw huis.