5 factoren die van invloed zijn op iemands vermogen om een ​​hypotheek te krijgen

Of iemand nu wil profiteren van een hypotheek, als onderdeel van de financiering van een nieuw huis, of, als hij besluit dat het zinvol is, zijn woning te herfinancieren, om verschillende redenen, waaronder persoonlijke financiën, een betere rente krijgen, enz. , is het belangrijk om het proces te beginnen, inzicht te krijgen in enkele van de factoren, die vaak belangrijke overwegingen worden, van het kwalificatieproces. Aangezien voor de meesten van ons ons huis onze grootste financiële troef vertegenwoordigt, is het dan niet logisch om de tijd te nemen en de moeite te nemen, om de beste manier te begrijpen en ervan te profiteren deze doelstelling. Met dat in gedachten zal dit artikel in het kort 5 factoren overwegen, onderzoeken, beoordelen en bespreken die van invloed kunnen zijn op de vraag of iemand in aanmerking komt voor deze leningen.

1. Totale schuld: Kredietinstellingen houden rekening met veel factoren, en een van de belangrijkste is de verhouding tussen de totale schuld en de winst. Als dit percentage te hoog is, zullen velen weigeren de kandidaat in overweging te nemen! Deze schulden omvatten creditcardschulden, ongedekte leningen, andere schulden en verplichtingen, enz. Wanneer men besluit door te gaan, onderzoek dit dan eerst en probeer de totale schuld af te betalen!

2. Schuld/winstverhouding: Er zijn maar 2 manieren om deze verhouding/percentage te verlagen. Een daarvan is het verhogen van iemands inkomsten/inkomen, en de andere is het verminderen van schulden. Voor de meesten van ons is de tweede benadering die, gemakkelijker aan te pakken, op een gecontroleerde, tijdige manier!

3. Woningschuld/winstverhouding: Er zijn twee verhoudingen, kredietinstellingen, bijna altijd, overwegen en onderzoeken, grondig. Deze ratio’s worden niet beschouwd als aanbevelingen, maar zijn over het algemeen vaste/strikte limieten! Behalve dat het een noodzaak is om een ​​hypotheek te krijgen, moet men zich serieus realiseren, als dit te hoog is, hoe kan iemand zich dan op zijn gemak voelen met de maandelijkse, dragende lasten van het bezit van een huis!

4. Kredietbeoordeling; schuld aflossen: Hoe u met eerdere en/of bestaande schulden bent omgegaan, is een belangrijke overweging! Als je hebt aangetoond, ben je verantwoordelijk, in dit opzicht is het een positieve actie, in tegenstelling tot een minder dan geweldige prestatie in het verleden! Er zijn een paar kredietbureaus die kredietverstrekkers gebruiken, en de kredietwaardigheid die men verdient en reserveert, is een belangrijke factor!

5. Verdiende, huidige en toekomstige (voorzienbare) inkomsten, en werkgelegenheid/werkzekerheid: Kredietverstrekkers onderzoeken uw vroegere en huidige inkomsten, en of u in loondienst bent, of zelfstandige, en de vooruitzichten om voldoende inkomsten te behouden, is gunstig! Hoe zelfverzekerder je ze maakt, hoe groter de kans dat je in aanmerking komt voor een hypotheek.

Het veiligstellen van een hypotheek, en de meest gunstige (met de beste voorwaarden), hangt van veel factoren af, zoals hierboven vermeld. Hoe beter men deze voorbereidt en aanpakt, hoe gemakkelijker en minst stressvol het proces is!